ΑΘΗΝΑ
09:32
|
25.04.2024
Περίπου 100 άτομα άνοιξαν πανό για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Παρασκευής. Αστυνομικοί επενέβησαν όταν μια ομάδα περίπου 100 ατόμων επιχείρησε να ανοίξει πανό για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πριν από 12 χρόνια στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 άτομα εξήλθαν από τον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, πέταξαν φέιγ βολάν και άπλωσαν πανό για την επέτειο της δολοφονίας.

Αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» συνεπλάκησαν με τους συγκεντρωμένους στην πλατεία που επέστρεψαν στο μετρό και αποχώρησαν.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον επτά προσαγωγές, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Πέμπτη Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε κάλεσμα για συμμετοχή σε συμβολική συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, το σημείο δηλαδή δολοφονίας του 15χρονου μαθητή. Η Μάγδα Φύσα αλλά και 600 ακόμη δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ακτιβιστές, συλλογικότητες, φοιτητές, αγρότες, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, γιατροί, ακτιβιστές, φοιτητές, συλλογικότητες, συνταξιούχοι και δεκάδες ακόμη πολίτες, που υπογράφουν το κάλεσμα για την εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, η Αθήνα αναμένεται να βρίσκεται σε κλοιό 5.ΟΟΟ αστυνομικών με όλα τα συμπαρομαρτούντα (ομάδες ταχείας επέμβασης, drones, ελικόπτερα, αίαντες, πτυσσόμενοι φραγμοί, δακρυγόνα κτλ) οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να καταστείλουν με Αίαντες και δακρυγόνα όσους τολμήσουν να συγκεντρωθούν ενόψει της επετείου. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα