ΑΘΗΝΑ
14:05
|
25.04.2024
Στήριξη και στον Άντονι Φάουτσι, ο οποίος θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο ως σύμβουλος για την πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην πρώτη τους μεγάλη κοινή συνέντευξη μετά τις εκλογές, ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις διαβεβαίωσαν το αμερικανικό κοινό ότι θα εμβολιαστούν κατά του νέου κορονοϊού αμέσως μόλις η αρμόδια επιτροπή των ΗΠΑ εγκρίνει τους εμβολιασμούς.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκαν μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, να εμβολιαστούν δημοσίως. Το ίδιο είχαν ανακοινώσει νωρίτερα χθες και τρεις πρώην πρόεδροι της χώρας, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Γουόκερ Μπους και ο Μπιλ Κλίντον.

Στην ίδια συνέντευξη ο Μπάιντεν στήριξε τον Άντονι Φάουτσι και του ζήτησε να παραμείνει ως σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Επιπλέον, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, προανήγγειλε ότι τη μέρα που θα αναλάβει την εξουσία θα ζητήσει από τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους, δημόσια κτίρια και ΜΜΜ για τις πρώτες 100 μέρες της προεδρίας του και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

“Για εκατό ημέρες, όχι για πάντα. Πιστεύω πως έτσι θα δούμε σημαντική μείωση των κρουσμάτων”, ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα. To Αμερικανικό Σύνταγμα, πάντως, δεν αναγνωρίζει στον πρόεδρο το δικαίωμα να επιβάλει οριζόντια ένα μέτρο όπως η χρήση της μάσκας. Ο Μπάιντεν και η Χάρις, όμως, επέμειναν ότι θα αποτελέσουν οι ίδοι το καλό παράδειγμα, φορώντας μάσκες σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους, ενώ θα επιβάλουν τη χρήση τους όπου έχουν τη διακα- ιοδοσία να το κάνουν – στα δημόσια κτίρια, στις δημόσιες υπηρεσείες, στα δημόσια Μέσα Μεταφοράς, στα αεροδρόμια κλπ (η κυβέρνηση Τραμπ είχε απορρίψει την οδηγία των γιατρών για χρήση μάσκας στα ΜΜΜ ως “υπερβολικά αυστηρή”).

Εν τω μεταξύ, χθες (Πέμπτη 03/12) οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα (παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ) και περισσότερους από 2.900 θανάτους. Οι συνολικές μολύνσεις στη χώρα είναι 14,1 εκατομμύρια, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 276.000 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από BBC.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα