ΑΘΗΝΑ
20:47
|
05.05.2024
Πρόβλημα στο πρόγραμμα εφοδιασμού φαίνεται να φρενάρει το υπεραισιόδοξο αρχικό σχέδιο της εταιρείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόβλημα στο πρόγραμμα εφοδιασμού φαίνεται να φρενάρει το υπεραισιόδοξο αρχικό σχέδιο της εταιρείας Pfizer, η οποία είχε προαναγγείλει ότι είχε τη δυνατότητα να διανείμει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού μέχρι τα τέλη του 2020.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Pfizer θα έχει τη δυνατότητα να διανείμει τις μισές από τις δόσεις που προανήγγειλε, δηλαδή από τις 100 εκατομμύρια δόσεις, που ισχυριζόταν ότι θα κυκλοφορήσει, θα περιοριστεί πλέον στις μισές, που σημαίνει 50 εκατ. δόσεων.

“Tο αποτέλεσμα της κλινικής δοκιμής καθυστέρησε κάπως σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό”, δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer, δικαιολογώντας το ψαλίδισμα των δόσεων.

“Η αύξηση στον εφοδιασμό πρώτων υλών διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο” πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας που βρίσκεται σε αναμονή της έγκρισης του εμβολίου της από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, στις 10 Δεκεμβρίου, και από τον Ευρωπαϊκό στις 29 του ίδιου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέκρινε την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στη Βρετανία, με 50 νοσοκομεία της χώρας να προετοιμάζονται για τις συνθήκες διατήρησης των εμβολίων, που απαιτούν θερμοκρασίες κάτω των 70 βαθμών Κελσίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις, με την προσδοκία ότι θα λάμβανε 10 εκατ. από αυτές μέχρι το τέλος του έτους. Μετά τα “προβλήματα του προγράμματος εφοδιασμού” της Pfizer, ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να πέσει στα πέντε εκατομμύρια.

Eν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ παρήγγειλαν 40 εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer και την Moderna για να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα