ΑΘΗΝΑ
04:50
|
24.04.2024
Οι διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου για την υπογραφή της μετά Brexit εμπορικής συμφωνίας των δύο μερών συνεχίζονται από το πρωί της Δευτέρας, 07/12.

Οι διαφορές όμως στον τομέα της αλιείας και οι διαφωνίες σχετικά με τις ρήτρες ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μοιάζουν αγεφύρωτες, έστω κι αν οι αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνουν αισιόδοξοι ότι “υπάρχει ακόμα χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας”.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. και ο Βρετανός ομόλογός του, ο Λόρδος Φροστ φαίνεται να έχουν οδηγηθεί σε αδέξοδο, ενώ ανακοινώθηκε ότι στις 18:00 (16:00 ώρα Αγγλίας) -στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης- θα συνομιλήσουν ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Υπενθυμίζεται ότι το Η.Β. αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουρίου 2020. Το περιθώριο για να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε μια εμπορική συμφωνία είναι το τέλος του έτους. Αν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δεν έχει προκύψει συμφωνία, οι δύο πλευρές θα πρέπει στο εξής να επιβάλουν τελεωνειακούς ελέγχους και δασμούς στα προϊόντα που εισάγουν / εξάγουν η μία στην άλλη.

Με πληροφορίες από BBC.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα