ΑΘΗΝΑ
23:40
|
16.09.2021
Οι διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου για την υπογραφή της μετά Brexit εμπορικής συμφωνίας των δύο μερών συνεχίζονται από το πρωί της Δευτέρας, 07/12.

Οι διαφορές όμως στον τομέα της αλιείας και οι διαφωνίες σχετικά με τις ρήτρες ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μοιάζουν αγεφύρωτες, έστω κι αν οι αξιωματούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνουν αισιόδοξοι ότι “υπάρχει ακόμα χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας”.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. και ο Βρετανός ομόλογός του, ο Λόρδος Φροστ φαίνεται να έχουν οδηγηθεί σε αδέξοδο, ενώ ανακοινώθηκε ότι στις 18:00 (16:00 ώρα Αγγλίας) -στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης- θα συνομιλήσουν ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Υπενθυμίζεται ότι το Η.Β. αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουρίου 2020. Το περιθώριο για να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε μια εμπορική συμφωνία είναι το τέλος του έτους. Αν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δεν έχει προκύψει συμφωνία, οι δύο πλευρές θα πρέπει στο εξής να επιβάλουν τελεωνειακούς ελέγχους και δασμούς στα προϊόντα που εισάγουν / εξάγουν η μία στην άλλη.

Με πληροφορίες από BBC.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ειρωνείες Ζαχάροβα για την αντίδραση της Γαλλίας στη συμφωνία AUKUS

Κυπριακό: «Κλείδωσε» η τριμερής της Νέας Υόρκης

Πυρηνική Αστάθεια: Όπλα, Κίνα, εμφύλιος στη Δύση και το σενάριο “ΕΣΣΔ-2”

“Λύπη” Μπορέλ για την αγνόηση της ΕΕ στη συμφωνία AUKUS

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα