ΑΘΗΝΑ
10:56
|
26.04.2024
Θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα σημειώνει ανάλυση της ιατρικής επιθεώρησης “The Lancet”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εμβόλιο της Οξφόρδης/ AstraZeneca κατά του νέου κορονοϊού είναι αποτελεσματικό, ασφαλές και παρέχει καλή προστασία επιβεβαιώνουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου σε νέα τους μελέτη που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση, “The Lancet”.

Το εμβόλιο έδειξε μέση αποτελεσματικότητα 70,4% σε μια συγκεντρωτική ανάλυση ενδιάμεσων δεδομένων από δοκιμές στα τέλη του σταδίου. Η πλειονότητα των συμμετεχόντων στις δοκιμές ήταν ηλικίας 55 ετών και κάτω, αλλά σύμφωνα με την Οξφόρδη το εμβόλιο δείχνει να είναι αποτελεσματικό και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Στις κλινικές δοκιμές του τελικού σταδίου του εμβολίου της Οξφόρδης/ AstraZeneca συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 εθελοντές.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν “The Lancet”, η ΑstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πρέπει να κάνουν ακόμη περισσότερες προσπάθειες για να επιβεβαιώσουν εάν το εμβόλιο μπορεί να είναι 90% αποτελεσματικό. Η ανάλυση του “Lancet” έδωσε λίγες επιπλέον ενδείξεις σχετικά με το γιατί η αποτελεσματικότητα ήταν 62% για τους συμμετέχοντες στη δοκιμή όταν έλαβαν δύο πλήρεις δόσεις, αλλά το ποσοστό αυξήθηκε στο 90% για μια μικρότερη υποομάδα που έλαβε αρχικά μισή και στη συνέχεια μια πλήρη (δεύτερη) δόση του εμβολίου. “Αυτό θα απαιτήσει περαιτέρω έρευνα καθώς θα προκύπτουν περισσότερα δεδομένα από τη δοκιμή”, ανέφερε η ανάλυση.

Πάντως εντός της εβδομάδας θεωρείται σχεδόν δεδομένη η έγκριση για επείγουσα χρήση του εμβολίου της Οξφόρδης από τις βρετανικές ρυθμιστικές αρχές. Ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριότ, είπε: “Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά της Covid-19 χωρίς ιδιαίτερα σοβαρές μολύνσεις και καθόλου νοσηλείες στην ομάδα των εθελοντών”.

Τo εμβόλιο AstraZeneca / Oxford θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας στον αναπτυσσόμενο κόσμο, καθώς θα ήταν φθηνότερο από της Moderna και Pfizer και ευκολότερο στη διανομή. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech με πρώτη την 91χρονη Μάργκαρετ Κίναν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα