ΑΘΗΝΑ
23:59
|
19.04.2024
Ο Βαλέριος Ασλανίδης, ολυμπιονίκης του τζούντο και πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ανάπας, είναι ο πρώτος Έλληνας που έκανε την πρώτη δόση του Sputnik-V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βαλέριος Ασλανίδης, ολυμπιονίκης του τζούντο και πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ανάπας στη Ρωσία, είναι ο πρώτος Έλληνας που έκανε την πρώτη δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, με το οποίο ήδη εμβολιάζονται γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στη Μόσχα.

Ο κ. Ασλανίδης, ο οποίος είναι 67 ετών και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας “Σάμπο”, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου τον Οκτώβριο και δήλωσε στην ΕΡΤ ότι εμφάνισε αντισώματα αμέσως μετά την πρώτη δόση.

“Είμαι ελεύθερος, πηγαίνω όπου θέλω, όταν όμως πηγαίνω στα μαγαζιά και βλέπω ότι έχει πολύ κόσμο φοράω τη μάσκα μου.Οι άνθρωποι δεν ξέρουν ότι έχω κάνει το εμβόλιο και πρέπει να είμαι και εγώ πειθαρχημένος, όπως όλοι. Συνεχίζω και παίρνω όλα τα μέτρα υγιεινής” τόνισε, προσθέτοντας ότι το ίδιο ακριβώς συνέβη και στους φίλους του που εμβολιάστηκαν με το Sputnik-V.

Ο Βαλέριος Ασλανίδης, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ανάπα και δηλώνει μια χαρά: “Έχω ελληνικό οργανισμό”, λέει αστειευόμενος, τονίζοντας πως δεν έχει καμία παρενέργεια από το εμβόλιο


Ο Βαλέριος Ασλανίδης μεταξύ άλλων είναι πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ανάπας, περιοχής του Καυκάσου, στην οποία κατοικούν 10.000 Έλληνες.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο 5/12 ξεκίνησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί στη Ρωσία, με το Sputnik V. Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα έχουν οι γιατροί, οι δάσκαλοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ “σταθμοί εμβολιασμού” έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το Sputnik V αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya της Ρωσίας και είναι το πρώτο καταγεγραμμένο εμβόλιο Covid-19 στον κόσμο.

H αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου αγγίζει το 92% σύμφωνα με τα στοιχεία της δεύτερης ενδιάμεσης ανάλυσης που συλλέχθηκαν, 22 ημέρες μετά από τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε εθελοντές, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF). Παράλληλα, μετά την 42η ημέρα το ποσοστό ξεπερνά το 95%.

Μέχρι στιγμής και παρά το μπλόκο που προσπαθούν να βάλουν στη διανομή και στην παραγωγή του τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ, τουλάχιστον 40 χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεργαστούν για την προμήθεια και την από κοινού παραγωγή με τη Ρωσία του Sputnik V.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα