ΑΘΗΝΑ
20:45
|
06.06.2023
Οι ρυθμιστικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση ότι τα άτομα με σοβαρές αλλεργίες δεν πρέπει να λαμβάνουν επί του παρόντος το εμβόλιο των Pfizer/BioNTeck.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο μέλη του προσωπικού του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS) υπέστησαν αλλεργική αντίδραση αφού έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer / BioNTech, την Τρίτη (8/12).

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα και οι δύο υπάλληλοι αναρρώνουν και δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι αρμόδια ρυθμιστική υπηρεσία (MHRA) εξέδωσε προειδοποίηση, ενημερώνοντας ότι οι πολίτες που έχουν βεβαρυμένο ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων σε φάρμακα, τρόφιμα ή εμβόλια δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

“Όπως συμβαίνει με τα νέα εμβόλια, το MHRA έχει συμβουλεύσει προληπτικά ότι τα άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν θα πρέπει να λάβουν αυτό το εμβόλιο, μετά από το περιστατικό με τα δύο που παρουσίασαν αλλεργικές αντιδράσεις. Αμφότεροι, είχαν θέματα με αλλεργία, ωστόσο, η ανάρρωσή τους κρίνεται ικανοποιητική”, σχολίασε ο διευθυντής ιατρικής του NHS, καθηγητής Stephen Powis.

Από την πλευρά της η Dr June Raine, επικεφαλής της σχετικής ρυθμιστικής αρχής της Βρετανίας δήλωσε ότι “το βράδυ της Τρίτης ενημερωθήκαμε για δυο περιπτώσεις που παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο. Γνωρίζουμε από τις εκτεταμένες κλινικές δομικές ότι κάτι τέτοιο δεν είχε αναφερθεί αλλά πλέον με αυτές τις δυο περιπτώσεις είναι αναγκαίο να ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους που ασχολούνται με τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων που επιλέχθηκαν πρώτες”.

Ωστόσο, τα δύο περιστατικά δεν σταμάτησαν το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία που συνεχίζεται και σήμερα για δεύτερη ημέρα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται και οι μαζικοί εμβολιασμοί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στη Μόσχα, με την παράδοση του εμβολίου στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας να ξεκινούν μετά τις 10 Δεκεμβρίου, όπως ενημέρωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδείξεις υπεξαίρεσης χρήματος και απιστίας σε 40 από τις 100 ΜΚΟ

Ανοικτά της Λήμνου βρέθηκε νεκρός Αμερικανός καπετάνιος γιοτ

Μάτι: «Νοθεύτηκε το βιβλίο πτήσεων» κατέθεσε αξιωματικός της Πυροσβεστικής

Αποτελέσματα εκλογών, οικονομία, ανασφάλεια και Xanax

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα