ΑΘΗΝΑ
10:46
|
19.10.2021
Τα “πρώτα ξαδέλφια” των Βρετανών είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που αρχίζει τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Καναδάς είναι από σήμερα η δεύτερη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε για έκτακτη χρήση το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech κατά του νέου κορονοϊού.

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Καναδά ανήρτησε στην ιστοσελίδα της την είδηση για την έγκριση του εν λόγω εμβολίου μετά από μια ανεξάρτητη έρευνα των δεδομένων των Pfizer/ BioNTech. “Οι Καναδοί μπορούν να αισθάνονται ήσυχοι ότι η διαδικασία της ανεξάρτητης έρευνας ήταν αυστηρή και ότι διαθέτουμε ένα ισχυρό σύστημα παρακολούθησης”, ανέφερε η ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής του Καναδά.

Σύμφωνα με τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, 249.000 δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες πριν από το τέλος της χρονιάς και θα διανεμηθούν αρχικά στα γηροκομεία και το υγειονομικό προσωπικό.  Όπως είπε οι πρώτες δόσεις θα φτάσουν στις επαρχίες που πλήττονται από την πανδημία (Αλμπέρτα, Μανιτόμπα, Οντάριο και Κεμπέκ).

Η κυβέρνηση του Καναδά, μέλος της Κοινοπολιτείας, έχει αγοράσει έξι εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της γερμανικής BioNTech. Ο Τριντό ανακοίνωσε ότι οι πρώτες δόσεις θα φτάσουν στα 14 κέντρα διανομής της χώρας εντός της επόμενης εβδομάδας.

Το εμβόλιο της Moderna είναι το δεύτερο που εξετάζεται για έκτακτη χρήση λόγω της πανδημίας από τους Καναδούς.

Η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι εμβολιασμοί έχουν ήδη αρχίσει και σήμερα ανακοινώθηκε ότι δύο μέλη του προσωπικού του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) υπέστησαν αλλεργική αντίδραση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

20 ερωτήσεις & απαντήσεις από τον Δήμο Αθηναίων για την Πανεπιστημίου

Πότε θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Νοεμβρίου

Ανατροπή στην υπόθεση της κακοποίησης 8χρονης στη Ρόδο

Δύτης στο Ισραήλ ανακάλυψε σπαθί σταυροφόρου, ηλικίας 900 ετών (βίντεο)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα