ΑΘΗΝΑ
03:25
|
19.04.2024
Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες υποσχέθηκε ότι θα είναι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο για να δώσει το καλό παράδειγμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία για την παραλαβή 10 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V υπέγραψε η κυβέρνηση της Αργεντινής με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Η συμφωνία ανακοινώθηκε την Πέμπτη (10/12) και σύμφωνα με την ενημέρωση του RDIF, τα εμβόλια που προορίζονται για την Αργεντινή θα παρασκευασούν στην Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα και θα βοηθήσουν το κράτος της Λατινικής Αμερικής που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.480.000 κρούσματα και περισσότερους από 40.000 θανάτους, “να διασφαλίσει ένα ευρύ και πλουραλιστικό πορτφόλιο εμβολίων”.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, ο Αλμπέρτο Φερνάντες δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα αποκτήσει αρκετές δόσεις για να εμβολιάσει πέντε εκατομμύρια ανθρώπους τον Ιανουάριο του 2021, ενώ πέντε ακόμα εκατομμύρια Αργεντινοί αναμένεται να εμβολιαστούν τον Φεβρουάριο.

Πέραν της άμεσης παραλαβής των 10 εκατομμυρίων δόσεων του Sputnik V, η Αργεντινή έχει ζητήσει 5 ακόμα εκατομμύρια ρωσικά εμβόλια για τον Μάρτιο και υπολογίζει να αποκτήσει συνολικά 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μέσα στο 2021.

Ο πρόεδρος Φερνάντες υποσχέθηκε ότι θα είναι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο και μάλιστα δημοσίως, προκειμένου να αποτελέσει το παράδειγμα “για να μη φοβάται κανείς το εμβόλιο”.

Περίπου 50 χώρες έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για την αγορά δόσεων του εμβολίου Sputnik V, το οποίο σύμφωνα με το RDIF κοστολογείται στα 10 δολάρια ανά δόση για τους αγοραστές του εξωτερικού. Οι Ρώσοι πολίτες εμβολιάζονται δωρεάν.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

ΕΟΔΥ: Με απόλυση κινδυνεύουν 100 εργαζόμενοι με μπλοκάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα