ΑΘΗΝΑ
15:41
|
24.04.2024
Σε μια μάλλον προβλέψιμη και 'ανώδυνη' επιλογή κατέληξε φέτος το περιοδικό Time.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια μάλλον προβλέψιμη και ‘ανώδυνη’ επιλογή κατέληξε φέτος το περιοδικό Time, ανακοινώνοντας ως πρόσωπα της χρονιάς τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις.

Η εκλογή τους “αντιπροσωπεύει κάτι ιστορικό”, σχολίασε στο Twitter η συντακτική ομάδα του περιοδικού, δίνοντας στον επόμενο πρόεδρο και την επόμενη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ προκαταβολικά μια θέση στην Ιστορία, ενώ δεν έχουν αναλάβει ακόμα καθήκοντα.

Οι Μπάιντεν και Χάρις “προσπέρασαν” στην τελευταία στροφή τους τρεις φιναλίστ που είχαν επιλέξει οι άνθρωποι του περιοδικού: τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της Υγείας, το κίνημα για φυλετική δικαιοσύνη και τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ (είχε αναδειχτεί ‘πρόσωπο της χρονιάς’ το 2016, όταν μόλις είχε εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ).

Το Time επιλέγει κάθε Δεκέμβρη το πρόσωπο της χρονιάς εδώ και 93 χρόνια, από το 1927. Η φετινή επιλογή έγινε επειδή το δίδυμο Μπάιντεν – Χάρις “αλλάζει την αμερικανική ιστορία, δείχνει ότι δυνάμεις της ενσυναίσθησης είναι ισχυρότερες από το διχαστικό ρεύμα, προσφέρει το όραμα της λύτρωσης σε έναν κόσμο που πενθεί”. Αυτά τουλάχιστον έγραψε στο σημείωμά του ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Έντουαρντ Φέλσενθαλ.

Ο Μπάιντεν και η Χάρις δεν έχουν σχολιάσει ακόμα την επιλογή του Time.

Όπως και πέρσι, το Time, ανέδειξε και τους ‘νικητές’ του 2020 σε μερικές ακόμα κατηγορίες.

Φρουροί της χρονιάς: Ο δρ. Άντονι Φάουτσι (συντονιστής της υγειονομικής επιτροπής των ΗΠΑ κατά του κορονοϊού) και οι Πόρσε Μπένετ-Μπέι, Ασά Τραορέ (ακτιβιστές κατά των φυλετικών διακρίσεων, ηγετικές φυσιογνωμίες του κινήματος Black Lives Matter).

Επιχειρηματίας της χρονιάς: Ο Έρικ Σ. Γιουάν, ιδρυτής και CEO του Zoom, της πλατφόρμας επικοινωνίας που εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια των λοκντάουν.

Αθλητής της χρονιάς: Ο Λεμπρόν Τζέιμς, μπασκετμπολίστας του NBA.

Entertainer της χρονιάς: το κορεάτικο ποπ συγκρότημα BTS.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα