ΑΘΗΝΑ
09:58
|
23.04.2024
“Εξαπλώνεται πολύ γρήγορα”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε στα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων πως μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού έχει ταυτοποιηθεί από τους επιστήμονες και εξαπλώνεται ταχύτατα σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας. Ο Ματ Χάνκοκ πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 60 διαφορετικές αρχές έχουν καταγράψει μολύνσεις που προκλήθηκαν από αυτήν τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού.

Ο Βρετανός υπουργός διευκρίνισε πως έχει ενημερωθεί ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ότι Βρετανοί επιστήμονες ξεκίνησαν να μελετούν το νέο στέλεχος του ιού. Εξήγησε, πάντως, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους βουλευτές και τους πολίτες πως δεν υπάρχει ακόμα κάτι που να υποδεικνύει πώς η νέα παραλλαγή προκάλεσε σοβαρότερες ασθένειες ή τα διαθέσιμα εμβόλια δεν θα είναι αποτελεσματικά.

Οι περιοχές που έχει εντοπιστεί η νέα παραλλαγή είναι το Λονδίνο, το Κεντ, περιοχές του Έσεξ και του Χερτφορτσάιρ. Αποκάλυψε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 περιπτώσεις στη νότια Αγγλία.

Νωρίτερα ο Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι η βρετανική πρωτεύουσα και περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας θα τεθούν εν νέου στη βαθμίδα τρία, η υψηλότερη, των περιοριστικών μέτρων κατά του νέου κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα