ΑΘΗΝΑ
17:24
|
25.04.2024
"Είμαι αισιόδοξος. Είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο, δεν καταλαβαίνω γιατί αγνοείται στη Δύση", τόνισε ο 74χρονος σκηνοθέτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν δήλωσε ότι έλαβε την πρώτη δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού, τονίζοντας ότι είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο που αγνοείται από τη Δύση.

“Έκανα το εμβόλιο πριν από λίγες μέρες. Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει, αλλά άκουσα καλά πράγματα για το ρωσικό εμβόλιο”, δήλωσε ο 74χρονος σκηνοθέτης στο Channel One.

Ο Στόουν, ο οποίος επισκέφτηκε τα πυρηνικά εργοστάσια της Ρωσίας στο πλαίσιο του επερχόμενου ντοκιμαντέρ του για την κλιματική αλλαγή, είπε σε συνέντευξή του που προβλήθηκε τη Δευτέρα (14/12) ότι σκοπεύει να επιστρέψει στη Μόσχα για να λάβει και την δεύτερη δόση του εμβολίου.

“Είμαι αισιόδοξος. Είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο, δεν καταλαβαίνω γιατί αγνοείται στη Δύση”, τόνισε ο Στόουν.

Η Ρωσία ξεκίνησε τους μαζικούς εμβολιασμούς κατά της Covid-19 σε εθνικό επίπεδο στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, δίνοντας προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου (γιατροί, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι) και γενικά σε πολίτες 18 έως 60 ετών.

Μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί περίπου 320.000 δόσεις Sputnik V στο πλαίσιο της εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού, ανέφερε η επιστημονική ομάδα του Sputnik V.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Ταμείο Εθνικού Πλούτου που χρηματοδοτεί και εμπορεύεται το Sputnik V, περισσότεροι από 200.000 Ρώσοι εμβολιάστηκαν εκτός των δοκιμών.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε από την επιστημονική ομάδα του Sputnik V, ότι σύμφωνα με τα δεδομένα που ελήφθησαν τρεις εβδομάδες μετά την εθελοντική λήψη της πρώτης από τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου η αποτελεσματικότητα του φτάνει το 91,4%, αγγίζοντας το 100% σε σοβαρές περιπτώσεις.

Η Ρωσία έχει καταγράψει περίπου 2,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τον κορονοϊό και σχεδόν 47.500 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Sputnik V αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya και είναι το πρώτο καταγεγραμμένο εμβόλιο Covid-19 στον κόσμο.

Πηγή:themoscowtimes.com

Photo: Alexei Druzhinin / Kremlin.ru / TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα