ΑΘΗΝΑ
10:52
|
19.04.2024
Θα πάρουμε γρηγορότερα τα εμβόλια αλλά αυτά θα είναι περίπου 40% λιγότερα από εκείνα που ήταν στον σχεδιασμό για τον μήνα Ιανουάριο,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Εχουμε καλά και κακά νέα για το εμβόλιο” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στα “Παραπολιτικά”.

“Θα πάρουμε γρηγορότερα τα εμβόλια, αλλά θα πάρουμε λιγότερα. Όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα, επομένως και η Ελλάδα θα πάρει πιο λίγα. Το πρώτο εμβόλιο είναι πολύ πιθανόν να γίνει πριν το τέλος του χρόνου”, διευκρίνισε.

“Φαίνεται ότι το πρώτο εμβόλιο ενδεχομένως να γίνει και μέσα στο 2020. Είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να έχουμε τα πρώτα εμβόλια πριν τελειώσει η χρονιά. Της Pfizer τα εμβόλια φαίνεται πως θα είναι περίπου 40% λιγότερα από αυτά που ήταν στον σχεδιασμό τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο. Καταλαβαίνω ότι θα είναι ένα νούμερο λίγο πάνω από 300.000, δεν μπορώ να είμαι ακριβής. Θα είναι πάνω από 300.000” είπε ο Στέλιος Πέτσας, κάτι που σημαίνει πως θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο 150.000 πολίτες.

Την ίδια στιγμή προανήγγειλε σκληρότερα μέτρα σε περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή πέφτουν αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

“Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων, υπάρχει μόνο σκλήρυνση”, υπογράμμισε.

Eπιχείρηση “Ελευθερία”

Σημειώνεται ότι κατά την ομιλία του, χθες, στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού των Ελλήνων, αποκαλώντας την επιχείρηση “ελευθερία”.

Μίλησε για μία “σύνθετη άσκηση” η οποία θα περιλαμβάνει 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και 65 κινητές μονάδες εμβολιασμού.

“Ο εμβολιασμός σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας. Την ελευθερία μας, και γι’ αυτό έτσι θα ονομάσουμε αυτή την επιχείρηση. Την ελευθερία να ζούμε απελευθερωμένοι από την ομηρία της πανδημίας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας ως έθνος. Είναι στο χέρι μας αύριο το εμβόλιο να το κάνουμε όλοι. Η αισιόδοξη επόμενη μέρα είναι πραγματικά στα χέρια μας και σας καλώ να τη χτίσουμε με ενότητα”, είπε, εκτιμώντας ότι “θα πετύχουμε. Αλλά η απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα