ΑΘΗΝΑ
18:28
|
03.05.2024
Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση της Νιγηρίας – Δεν διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ακραία ισλαμική οργάνωση της Νιγηρίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους περισσότερους από 300 μαθητές που τα μέλη της απήγαγαν από σχολείο της περιοχής Κατσίνα στη βορειοδυτική Νιγηρία.

Στο βίντεο ένας έφηβος ανάμεσα σε δεκάδες άλλα αγόρια μιλά στα αγγλικά και στη διάλεκτο Χάουσα: “Μας έχουν πιάσει τα μέλη της συμμορίας του Αμπού Σεκάου” και με τρεμάμενη φωνή ο νεαρός προσθέτει: “Σας παρακαλώ, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας”.

Πριν από δύο ημέρες ο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ είχε αναλάβει την ευθύνη της απαγωγής των παιδιών με ηχητικό μήνυμα. Σήμερα ο Αμπουμπακάρ Σεκάου δήλωσε: “Σε προηγούμενό μου μήνυμα επιβεβαίωσα ότι άνθρωποί μας έκαναν το έργο του Αλλάχ, αλλά κάποιοι δεν με πίστεψαν. Αυτοί είναι οι άνδρες μου και αυτά είναι τα παιδιά σας που μίλησαν”.

Η Μπόκο Χαράμ ευθυνόταν επίσης για την απαγωγή 276 μαθητριών στο Τσιμπόκ, το 2014, που είχε προκαλέσει κύμα αγανάκτησης σε διεθνές επίπεδο. Η ισλαμιστική οργάνωση δρα από το 2009 στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, γύρω από τη λίμνη Τσαντ. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους υπό τον φόβο των επιθέσεων των τζιχαντιστών. Η ανάληψη ευθύνης σηματοδοτεί μια εξαιρετική σημαντική καμπή, την εξάπλωση της δράσης των τζιχαντιστικών οργανώσεων στη βορειοδυτική Νιγηρία.

Η Μπόχο Χαράμ δηλώνει ότι σκοπός της είναι να “διαδώσει το Ισλάμ και να αποθαρρύνει την αντι-ισλαμική δυτική εκπαίδευση που προσφέρεται στα παιδιά της Νιγηρίας”.

Το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, πάνω από100  άνδρες οπλισμένοι με τουφέκια εφόδου AK-47 έφθασαν με μοτοσικλέτες στον χώρο όπου βρίσκεται σχολείο, στην πόλη Κανκαρά, και εξαπέλυσαν επίθεση.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας δεν έχει αντιδράσεις στις δηλώσεις της Μπόκο Χαράμ, ούτε έχει ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των απαχθέντων μαθητών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από διαφορετικούς αξιωματούχους ο αριθμό των απαχθέντων και αγνοούμενων μαθητών εκτιμάται σε 320 ή 333.

Το βίντεο εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) μέσω του ίδιου καναλιού με τα προηγούμενα μηνύματα της Μπόκο Χαράμ.

Πηγή: Daily Mail  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κένυα: Καταφθάνει κυκλώνας

Boeing mafia;

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία λόγω ισχυρών ανέμων

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα