ΑΘΗΝΑ
09:31
|
23.04.2024
Αξιωματούχοι της Νιγηρίας ανακοίνωσαν ότι όλα τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αξιωματούχοι της Νιγηρίας ανακοίνωσαν ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι 300 και πλέον μαθητές που είχαν απαχθεί από μέλη της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ πριν από μια εβδομάδα από σχολείο της περιοχής Κατσίνα στο βορειοδυτικό τμήμα της αφρικανικής χώρας.

Την είδηση για την απελευθέρωση των παιδιών επιβεβαίωσαν στο βρετανικό δίκτυο BBC τοπικοί αξιωματούχοι της πολιτείας Κατσίνα. Μάλιστα εκπρόσωπος του κυβερνήτη της πολιτείας δήλωσε ότι και τα 344 παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται να επιστρέψουν στα σπίτια τους εντός των επόμενων ωρών. Ο ίδιος τοπικός αξιωματούχος διαβεβαίωσε στο BBC ότι κανένα από τα απαχθέντα παιδιά δεν έχει χάσει τη ζωή του.  

Την ευθύνη για την απαγωγή των μαθητών ανέλαβε η Μπόκο Χαράμ πρώτα με ηχητικό μήνυμα του επικεφαλής της και στη συνέχεια με βίντεο, στο οποίο μιλούσαν τα  θύματα της απαγωγής, και  δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Νιγηρίας εμμένει να πιστεύει ότι πίσω από την απαγωγή κρύβονται τοπικές συμμορίες που ενδέχεται να συνεργάζονται με τους τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Μαλαισία

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα