ΑΘΗΝΑ
14:47
|
16.04.2024
Ο καθηγητής φαρμακολογίας Βαγγέλης Μανωλόπουλος επεσήμανε πως έχει απομονωθεί και στην Ελλάδα το νέο στέλεχος του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Βαγγέλης Μανωλόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως έχει πληροφορίες που βεβαιώνουν ότι έχει απομονωθεί και στη χώρα μας το νέο στέλεχος του κορονοϊού που έχει εντοπιστεί στη Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), το νέο στέλεχος του κορονοϊού είναι σημαντικά πιο μεταδοτικό από τις προηγούμενες κυκλοφορούσες παραλλαγές με εκτιμώμενο δυναμικό αύξησης του αναπαραγωγικού αριθμού (R) από 0. 4 ή μεγαλύτερο και εκτιμώμενη αυξημένη μεταδοτικότητα έως και 70%. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη χρήση των εμβολίων λόγω του νέου στελέχους του κορονοϊού που εντοπίσθηκε στη Βρετανία. “Ακόμη κι αν ο ιός μεταλλαχθεί σε πιο ανθεκτική μορφή”, επεσήμανε σε ανάρτησή του στο facebook ο καθηγητής, “τα εμβόλια μπορούν να τροποποιηθούν για να είναι εκ νέου αποτελεσματικά, όπως γίνεται κάθε χρόνο με το εμβόλιο της γρίπης”.

Σήμερα στις 12:00 (Δευτέρα 21/12) η επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση με αντικείμενο τη μετάλλαξη του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εν τω μεταξύ, κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού έχουν εντοπιστεί ήδη και στην Ιταλία, την Ολλανδία, τη Δανία, το Βέλγιο και την Αυστραλία.

Ήδη από τα μεσάνυχτα της Κυριακής διέκοψαν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία η Γερμανία, Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, ενώ σύντομα θα το πράξουν και η Αυστρία τη Σουηδία σχεδιάζουν να ακολουθήσουν. Το Βέλγιο ειδικότερα ανακοίνωσε εκτός της διακοπής των πτήσεων και διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Εισήγηση για την νομιμοποίηση της άμβλωσης στην αρχή της κύησης

Νιγηρία και Κένυα αποσύρουν ύποπτο σιρόπι για τον βήχα

Ευρωκοινοβούλιο: Ιστορικό ψήφισμα για το δικαίωμα στις αμβλώσεις

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία και το νέο ΕΣΥ της ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα