ΑΘΗΝΑ
07:54
|
25.04.2024
Ξεκίνησε η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, από την φαρμακευτική εταιρεία Karaganda στο Καζακστάν στο πλαίσιο της συμφωνίας Πούτιν-Τοκάγιεφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, από την φαρμακευτική εταιρεία Karaganda στο Καζακστάν, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα 21/12, το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Καζακστάν.

“Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Καζακστάν Ασκάρ Μάμιν επισκέφθηκε το φαρμακευτικό συγκρότημα της Karaganda, όπου έχει ξεκινήσει η παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνιών μεταξύ των Προέδρων Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ  της Δημοκρατίας του Καζακστάν και του Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσικής Ομοσπονδίας “, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα παραχθούν σταδιακά 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου. “Ο μαζικός εμβολιασμός με το Sputnik V που θα παραχθεί στο Καζακστάν θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2021. Πρώτοι και σε εθελοντική βάση, θα εμβολιαστούν εργαζόμενοι του ιατρικού τομέα, δάσκαλοι, μαθητές, αξιωματικοί, το προσωπικό ιατρικών και κοινωνικών ιδρυμάτων, καθώς και εκπρόσωποι ομάδων κινδύνου με χρόνιες ασθένειες,” διευκρίνισε ο Μάμιν, τονίζοντας επίσης τη σημασία της βιομηχανικής παραγωγής του εμβολίου Sputnik V στο Καζακστάν.

Στις 18 Δεκεμβρίου, ο Τοκάγιεφ είπε ότι το Καζακστάν θα ξεκινήσει την από κοινού παραγωγή εμβολίων COVID-19 με τη Ρωσία, τόσο της Ρωσίας όσο και του Καζακστάν, συμπεριλαμβανομένων και εμβολίων που προορίζονται για εξαγωγή.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα