ΑΘΗΝΑ
19:35
|
27.03.2023
Ξεκίνησε η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, από την φαρμακευτική εταιρεία Karaganda στο Καζακστάν στο πλαίσιο της συμφωνίας Πούτιν-Τοκάγιεφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, από την φαρμακευτική εταιρεία Karaganda στο Καζακστάν, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα 21/12, το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Καζακστάν.

“Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Καζακστάν Ασκάρ Μάμιν επισκέφθηκε το φαρμακευτικό συγκρότημα της Karaganda, όπου έχει ξεκινήσει η παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνιών μεταξύ των Προέδρων Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ  της Δημοκρατίας του Καζακστάν και του Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσικής Ομοσπονδίας “, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα παραχθούν σταδιακά 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου. “Ο μαζικός εμβολιασμός με το Sputnik V που θα παραχθεί στο Καζακστάν θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2021. Πρώτοι και σε εθελοντική βάση, θα εμβολιαστούν εργαζόμενοι του ιατρικού τομέα, δάσκαλοι, μαθητές, αξιωματικοί, το προσωπικό ιατρικών και κοινωνικών ιδρυμάτων, καθώς και εκπρόσωποι ομάδων κινδύνου με χρόνιες ασθένειες,” διευκρίνισε ο Μάμιν, τονίζοντας επίσης τη σημασία της βιομηχανικής παραγωγής του εμβολίου Sputnik V στο Καζακστάν.

Στις 18 Δεκεμβρίου, ο Τοκάγιεφ είπε ότι το Καζακστάν θα ξεκινήσει την από κοινού παραγωγή εμβολίων COVID-19 με τη Ρωσία, τόσο της Ρωσίας όσο και του Καζακστάν, συμπεριλαμβανομένων και εμβολίων που προορίζονται για εξαγωγή.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό σφοδρή πίεση ο Νετανιάχου (upd)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έφθασε το απόγευμα στην Κνέσετ, στο φόντο μαζικών κινητοποιήσεων και πρωτοφανούς γενικής απεργίας, μετά από μια νύχτα οργής.
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νέος εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας

Το ένα πιάνεις, τ’ άλλο σου φεύγει: Εγγενείς αντιφάσεις

Προσωρινή αναστολή του πολύκροτου νομοσχεδίου στο Ισραήλ (upd)

Αύριο, Τρίτη, η ημερίδα του mέta για τη νεολαία στο Πάντειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα