ΑΘΗΝΑ
20:41
|
23.06.2024
Ξεκίνησε η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, από την φαρμακευτική εταιρεία Karaganda στο Καζακστάν στο πλαίσιο της συμφωνίας Πούτιν-Τοκάγιεφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, από την φαρμακευτική εταιρεία Karaganda στο Καζακστάν, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα 21/12, το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Καζακστάν.

“Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Καζακστάν Ασκάρ Μάμιν επισκέφθηκε το φαρμακευτικό συγκρότημα της Karaganda, όπου έχει ξεκινήσει η παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνιών μεταξύ των Προέδρων Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ  της Δημοκρατίας του Καζακστάν και του Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσικής Ομοσπονδίας “, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα παραχθούν σταδιακά 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου. “Ο μαζικός εμβολιασμός με το Sputnik V που θα παραχθεί στο Καζακστάν θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2021. Πρώτοι και σε εθελοντική βάση, θα εμβολιαστούν εργαζόμενοι του ιατρικού τομέα, δάσκαλοι, μαθητές, αξιωματικοί, το προσωπικό ιατρικών και κοινωνικών ιδρυμάτων, καθώς και εκπρόσωποι ομάδων κινδύνου με χρόνιες ασθένειες,” διευκρίνισε ο Μάμιν, τονίζοντας επίσης τη σημασία της βιομηχανικής παραγωγής του εμβολίου Sputnik V στο Καζακστάν.

Στις 18 Δεκεμβρίου, ο Τοκάγιεφ είπε ότι το Καζακστάν θα ξεκινήσει την από κοινού παραγωγή εμβολίων COVID-19 με τη Ρωσία, τόσο της Ρωσίας όσο και του Καζακστάν, συμπεριλαμβανομένων και εμβολίων που προορίζονται για εξαγωγή.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυση κατά αγνώστων για ακρωτηριασμό γάτου στα τρία του πόδια

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

Τρεις νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες από ουκρανική επίθεση με πυραύλους σε παραλία της Σεβαστούπολης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα