ΑΘΗΝΑ
03:07
|
08.12.2021
Ο επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων εξήγησε ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό με όλες τις ως τώρα μεταλλάξεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To ρωσικό Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο που πήρε εγκρίθηκε παγκοσμίως, αποδεικνύεται “πολύ αποτελεσματικό” και απέναντι στο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, ο Κιρίλ Ντμιτρίεφ. Συγκεκριμένα, ο Ντμιτρίεφ εξήγησε ότι το εμβόλιο έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό απέναντι σε όλες τις μέχρι τώρα μεταλλάξεις του ιού, “ακόμα και σ’ αυτές που σχετίζονται με την πρωτεΐνη S”.

Νωρίτερα σήμερα (Δευτέρα 21/12, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Νμτίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία παρακολουθεί τις πληροφορίες που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τη μετάλλαξη και ότι η υγειονομική επιτροπή της χώρας θα πάρει όποια μέτρα κριθούν αναγκαία για το περιορισμό της διάδοσης του μεταλλαγμένου ιού.

Τα ως τώρα δεδομένα (τα ανακοίνωσε το Σάββατο ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον) θέλουν τον μεταλλαγμένο ιό να είναι ως και 70% πιο μεταδοτικός, αλλά όχι πιο θανατηφόρος από το αρχικό του στέλεχος.

Μέχρι σήμερα, η Ρωσία είναι η 4η χώρα στον κόσμο σε αριθμό μολύνσεων (2.877.727), ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην 6η θέση της σχετικής κατάταξης – εκεί, όμως, τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά καθημερινά.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση για Πόθεν Έσχες ως τις 31 Ιανουαρίου

Δύο νικητές έβγαλε το τζόκερ

Εως και δύο χρόνια φυλακή στους «αρνητές» γονείς

Γερμανικό “me too” στο χώρο του τζούντο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα