ΑΘΗΝΑ
13:37
|
10.08.2022
Ανήσυχη για τις συνεχείς επί 24ωρου βάσεως καθιστικές διαμαρτυρίες η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι κάλεσε την Πέμπτη τους ηγέτες των διαδηλωτών σε περαιτέρω συνομιλίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ηγέτες των ινδικών αγροτικών ενώσεων συμφώνησαν να συναντηθούν με υπουργούς της κυβέρνησης την Τρίτη, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν έβδομο γύρο συνομιλιών με την κυβέρνηση, η οποία μέχρι στιγμής απέτυχε να κατευνάσει τους καλλιεργητές που λένε ότι τρεις νέοι γεωργικοί νόμοι απειλούν την επιβίωσή τους.

Ανήσυχη για τις συνεχείς επί 24ωρου βάσεως καθιστικές διαμαρτυρίες η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι κάλεσε την Πέμπτη τους ηγέτες των διαδηλωτών σε περαιτέρω συνομιλίες.

Ωστόσο τα αγροτικά συνδικάτα επιμένουν στην πλήρη απόσυρση των νόμων, όπως διευκρίνισε ο συνασπισμός τους με επιστολή προς το Υπουργείο Γεωργίας και Πρόνοιας των Αγροτών.

Η κυβέρνηση λέει ότι οι νόμοι, που τέθηκαν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο, θα αποδεσμεύσουν τους αγρότες από το να να πουλήσουν τα προϊόντα τους μόνο σε ρυθμιζόμενες αγορές χονδρικής. Υποστηρίζει ότι οι αγρότες θα κερδίσουν εάν οι μεγάλοι έμποροι, οι λιανοπωλητές και οι μεταποιητές τροφίμων μπορούν να αγοράσουν απευθείας από τους παραγωγούς, παρακάμπτοντας τις παλιές αγορές χονδρικής.

Ωστόσο, δεκάδες χιλιάδες αγρότες έχουν στρατοπεδεύσει στις εθνικές οδούς απαιτώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει τους νόμους που φοβούνται ότι τελικά θα διαλύσουν τις ρυθμιζόμενες αγορές και θα σταματήσουν την κυβέρνηση να αγοράσει ρύζι και σιτάρι σε εγγυημένες τιμές, με τους ίδιους να μένουν ευάλωτοι στις μεγάλες επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Ο Μόντι επιμένει να απορρίπτει τις διαμαρτυρίες των αγροτών ως υποκινούμενες από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης του Κογκρέσου Ραχούλ Γκάντι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εισήγαγε νόμους για να βοηθήσει μερικούς επιχειρηματίες.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο νέος ιός «Λάνγκια» έχει μολύνει 35 άτομα στην Κίνα

Ανδρουλάκης: Δεν θα δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί»

Συνελήφθη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Λ.Δ. του Κονγκό

Δεν άντεξε η φάλαινα μπελούγκα που ανασύρθηκε από τον Σηκουάνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα