ΑΘΗΝΑ
15:34
|
20.04.2024
Λίγες μέρες μετά τον εντοπισμό της επικίνδυνης νέας μετάλλαξης, η χώρα έχει καταγράψει 39% αύξηση στον αριθμό των μολύνσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νότια Αφρική έγινε η πρώτη χώρα της αφρικανικής Ηπείρου που κατέγραψε περισσότερα από ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19.

Νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα σε όλη την επικράτεια της χώρας προειδοποιούν ότι το σύστημα υγείας αγγίζει τα όριά του τις τελευταίες ημέρες, με τις εισαγωγές λόγω Covid να έχουν εκτοξευθεί μετά τον εντοπισμό μεταλλαγμένου κορονοϊού, τον οποίο οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Αφρικής περιγράφουν ως πολύ πιο μεταδοτικό κι επικίνδυνο.

Ο πρόεδρος της χώρας, Σιρίλ Ραμαφόζα, αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα νέα και αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να παρεμποδιστεί η μετάδοση του ιού που έχει κοστίσει μέχρι σήμερα τη ζωή 26.735 Νοτιοαφρικανών.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη χώρα είναι πλέον 1.004.413, ενώ την τελευταία εβδομάδα καταγράφονται καθημερινά περισσότερα από 11.700 κρούσματα, αριθμός αυξημένος κατά 39% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

“Υπεύθυνη” για την εκρηκτική αύξηση των μολύνσεων φέρεται να είναι η παραλλαγή 501.V2 του ιού που εντοπίστηκε πριν από μερικές μέρες στις ανατολικές επαρχίες της Νότιας Αφρικής και η οποία έχει διασπαρεί πλεόν σε ολόκληρη τη χώρα. Η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη “θυμίζει” πολύ την μετάλλαξη που έχει εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και την αντίστοιχη της Νιγηρίας.

Στην Αφρικανική ήπειρο, η χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία μετά τη Νότια Αφρική είναι το Μαρόκο, που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 432.079 μολύνσεις και 7.240 θανάτους.

Με πληροφορίες από BBC.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα