ΑΘΗΝΑ
05:36
|
25.04.2024
Ως τις 15 Ιανουαρίου απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ για να περιοριστούν οι εισαγωγές σε νοσοκομεία λόγω τροχαίων ή βιαιοπραγιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα, πολύ αυστηρά μέτρα με στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας covid-19 ανακοίνωσε απόψε με τηλεοπτικό διάγγελμα ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν στη χώρα το ένα εκατομμύριο.

Από απόψε τα μεσάνυχτα και ως τις 15 Ιανουαρίου απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ σε όλη τη χώρα, προκειμένου να περιοριστούν οι εισαγωγές σε νοσοκομεία λόγω τροχαίων ατυχημάτων ή λόγω βιαιοπραγιών –κυρίως σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας– που οφείλονται στη μέθη του δράστη.

Ο πρόεδρος εξήγησε ότι το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του, οι ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές είναι ήδη γεμάτες και παρατηρείται έλλειψη κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

“Η χώρα περνάει άμεσα στο «επίπεδο 3» του συναγερμού από το «επίπεδο 1» όπου βρισκόταν μέχρι σήμερα” τόνισε, προσθέτοντας πως πλέον επιβάλλετια η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο ή ακόμη και φυλάκιση 6 μηνών.

Επιπλέον επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας από 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ενώ τις υπόλοιπες ώρες θα λειτουργούν μόνο οι απολύτως αναγκαίες υπηρεσίες.

Οι χώροι ψυχαγωγίας, όπως οι παραλίες και τα πάρκα στις περιοχές όπου παρουσιάζει έξαρση ο νέος κορονοϊός, θα κλείσουν μέχρι νεωτέρας και παράλληλα θα ακυρωθούν όλες οι εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα