ΑΘΗΝΑ
00:01
|
25.04.2024
Φέρεται να διαπραγματεύτηκε την αύξηση των επιταγών στα 2.000 δολ., την κατάργηση της "Ενότητας 230" και την επανεκίνηση της "έρευνας" για την "εκλογική απάτη".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Nτόναλντ Τραμπ προχώρησε τελικά στην υπογραγή του πακέτου 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που είχε απορρίψει με βέτο την προηγούμενη εβδομάδα και στο οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί είχαν καταφέρει να συμφωνήσουν μετά από μήνες διαπραγματεύσεων.

“Θα υπογράψω το πακέτο Omnibus και Covid με ένα ισχυρό μήνυμα που καθιστά σαφές στο Κογκρέσο ότι πρέπει να αφαιρεθούν τα σπάταλα πράγματα”, δήλωσε ο Τραμπ.

“Θα στείλω πίσω στο Κογκρέσο μια αναθεωρημένη έκδοση, ανά κατηγορία, συνοδευόμενη από το επίσημο αίτημα προς στο Κογκρέσο, επιμένοντας να αφαιρεθούν αυτά τα χρήματα από το νομοσχέδιο” τόνισε.

Την Τρίτη, ο Τραμπ απείλησε ότι θα ασκήσει βέτο στο πακέτο στήριξης που διαθέτει 900 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση της πληγείσας από την πανδημία οικονομίας και των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών και άλλα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε άλλες κυβερνητικές δαπάνες, χαρακτηρίζοντάς το “αληθινή ντροπή” και ζητώντας να αυξηθεί το “γελοία χαμηλό ποσό των 600 δολαρίων στα 2.000 δολάρια ή στα 4.000 για κάθε ζευγάρι και να διαγραφούν άχρηστα και δαπανηρά πράγματα του νομοσχεδίου”.

“Το αποκαλούν βοήθεια για την COVID αλλά δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με την COVID”, είπε ο Τραμπ στηλιτεύοντας το γεγονός ότι στο κείμενο του πακέτου έχουν συμπεριληφθεί φύρδην μίγδην διατάξεις για τη χορήγηση βοήθειας στην Καμπότζη, στη Μιανμάρ, αλλά και στον στρατό της Αιγύπτου, η οποία όπως τόνισε “θα αγοράσει στρατιωτικό εξοπλισμό σχεδόν αποκλειστικά ρωσικό με τα χρήματα που θα λάβει” .


Για να δικαιολογήσει την αιφνίδια 180 μοιρών στροφή του την Κυριακή, ο Τραμπ εξήγησε ότι “υπογράφει αυτό το νομοσχέδιο για να αποκαταστήσει τα επιδόματα ανεργίας, να σταματήσει τις εξώσεις, να παρέχει ενίσχυση ενοικίου, να επιστρέψει στους εργαζόμενους στις αεροπορικές εταιρείες να επιστρέψουν πίσω στις δουλειές τους, να προσθέσει σημαντικά περισσότερα χρήματα για τη διανομή του εμβολίου και πολλά άλλα. “

Νωρίτερα, ο πρόεδρος ανέφερε στη σελίδα του στο Twitter πως, κάποια “καλά νέα” έρχονταν σχετικά με το επίδομα που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την οικονομική ενίσχυση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Τραμπ, φέρεται να διαπραγματεύτηκε με τη Γερουσία και το Σώμα των Αντιπροσώπων αφενός να “ψηφίσουν την αύξηση των 600 δολαρίων στα 2.000 ανά ιδιώτη” και αφετέρου να “καταργήσουν την Ενότητα 230” και να ξεκινήσουν “έρευνα” για την υποτιθέμενη “εκλογική απάτη”.

Η επίμαχη συμφωνία για το οικονομικό πακέτο στήριξης ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοινώθηκε από τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ την προηγούμενη εβδομάδα και επιτεύχθηκε με συμβιβασμό μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικανών έπειτα από σχεδόν εννέα μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τη χρηματική ενίσχυση οικογενειών που πλήττονται από την πανδημία, μικρών εταιρειών και σχολείων, επιπρόσθετα επιδόματα ανεργίας 300 δολαρίων την εβδομάδα, καθώς κι ένα ποσό για να εξασφαλιστεί δίκαιη διανομή των εμβολίων για τον SARS-CoV-2.

Τα 600 ευρώ ανά άτομο που αποφασίστηκε να δοθούν ως έκτακτη οικονομική βοήθεια στους απλούς πολίτες εν μέσω πανδημίας, πυροδότησαν τσουνάμι αντιδράσεων, με αναρτήσεις και σχόλια που κατηγορούν τόσο τους Ρεπουμπλικάνους όσο και Δημορκρατικούς ότι δίνουν “ψίχουλα”, τονίζοντας ότι το μέτρο “είναι χειρότερο από το να μην τους έδιναν τίποτε”.

Ο Τραμπ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν είναι διατεθειμένος να υπογράψει το σχέδιο νόμου αν δεν γίνουν οι αλλαγές που απαιτεί, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα παραπέμψει την έγκριση του νομοσχεδίου στην επόμενη κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο απαιτούσε την υπογραφή του προέδρου έως τις 29 Δεκεμβρίου προκειμένου να συνεχιστεί η εβδομαδιαία ασφάλιση ανεργίας για τους Αμερικανούς και να αποτραπεί το κλείσιμο της κυβέρνησης, καθώς το πακέτο θα χρηματοδοτήσει επίσης κυβερνητικές υπηρεσίες έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα