ΑΘΗΝΑ
10:20
|
18.01.2021
Η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν εξασφαλίζει καλύτερες πιθανότητες προστασίας από τον ιό Pfizer/BioNTech.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μάργκαρετ Κίναν, το πρώτο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που έλαβε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech εκτός κλινικών δοκιμών, εμβολιάστηκε σήμερα με τη δεύτερη και πιο ενισχυμένη δόση. Τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Κόβεντρι και του Γουόρικ επιβεβαίωσε ότι η 90χρονη έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, 21 ημέρες μετά την πρώτη.

Ο καθηγητής Άντι Χάρντι, Διευθύνων Σύμβουλος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Κόβεντρι, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίσαμε τη Μάργκαρετ Κίναν πίσω στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι για να λάβει με ασφάλεια τη δεύτερη δόση του εμβολίου”.

Πρόσθεσε επίσης: “το σκληρά εργαζόμενο προσωπικό μας που εμπλέκεται στο πρόγραμμα εμβολιασμού ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια της Μάργκαρετ. Μαθαίνουμε με μεγάλη ικανοποίηση ότι συνεχίζει να αναρρώνει στο σπίτι μετά το εξιτήριο που έλαβε από το νοσοκομείο μας”.   Η διοίκηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας είχε αναφέρει στις 8 Δεκεμβρίου, μετά την πρώτη δόση, ότι η Κίναν, η οποία σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 91, θα λάμβανε “ένα ενισχυμένο τσίμπημα 21 ημέρες αργότερα για να εξασφαλίσει ότι έχει τις καλύτερες πιθανότητες να προστατευθεί από τον ιό”.

Όπως αναφέρει το BBC ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο δεύτερος Βρετανός που έλαβε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, δεν έχει ακόμα λάβει τη δεύτερη δόση.

Πηγή: BBC

 


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία αφρικανική χώρα δεν έχει ξεκινήσει εκστρατείες εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας.

Μαλαισία: Η εταιρεία Top Glove αναφέρει κρούσματα σε τέσσερα εργοστάσια.

Στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αυστρία: Τηλεδιάσκεψη Κουρτς με Μητσοτάκη για την πανδημία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα