ΑΘΗΝΑ
23:04
|
25.04.2024
Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί παρά τη συνεχιζόμενη παράνομη πίεση από την Ουάσινγκτον, ξεκαθάρισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα και η Άγκυρα θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν τη συνεργασία στον αμυντικό τομέα παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, ξεκαθάρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Σότσι, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη (29/12).

“Επιβεβαιώσαμε με την Τουρκία τον αμοιβαίο στόχο μας να αναπτύξουμε την τεχνική στρατιωτική συνεργασία μας”, δήλωσε ο Λαβρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον τούρκο ομόλογό του.

“Επιβεβαιώσαμε την αμοιβαία εστίασή μας στην ανάπτυξη της συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία. Εκτιμούμε, όπως ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επανειλημμένα τονίσει, τη διάθεση των Τούρκων συναδέλφων να συνεχίσουμε τη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα, παρά τη συνεχιζόμενη παράνομη πίεση από την Ουάσινγκτον, η οποία δημιουργεί λόμπι για τα συμφέροντα των αμερικανικών κατασκευαστών χρησιμοποιώντας παράνομες μεθόδους εκτός αγοράς” ξεκαθάρισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε από την πλευρά του πως οι ρωσοτουρκικές σχέσεις δεν αποτελούν εναλλακτική επιλογή στις σχέσεις της χώρας του με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών τέθηκαν η κατάσταση στη Λιβύη και η τήρηση της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Για τη Λιβύη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι τόσο η χώρα του όσο και η Τουρκία επανέλαβαν την δέσμευσή τους “να συνεχίσουν να διευκολύνουν την ομαλοποίηση της κατάστασης με κάθε δυνατό τρόπο μέσω ενός ολοκληρωμένου ενδολιβυκού διαλόγου, με τη συμμετοχή όλων των σημαντικών πολιτικών δυνάμεων και των αντιπροσώπων των τριών ιστορικών περιοχών της Λιβύης”.

Για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι δύο πλευρές έχουν κοινή άποψη και ενιαία θέση για την ανάγκη να εμποδιστούν ξένοι μισθοφόροι να εισέλθουν στην περιοχή.

Τέλος, σύμφωνα με τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, “η Τουρκία έχει στόχο να προχωρήσει σε εγχώρια παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της Covid-19″.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα