ΑΘΗΝΑ
12:00
|
26.04.2024
Η Τουρκία θα προχωρήσει στην παραγωγή του ρωσικού εμβολίου σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία προστίθεται στη μακρά λίστα των χωρών που θα παράγουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Tούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου “η Τουρκία έχει στόχο να προχωρήσει σε εγχώρια παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της Covid-19″.

Η Τουρκία ζήτησε από τη Ρωσία περισσότερες πληροφορίες για το εμβόλιο αυτό, πριν αρχίσει να εμβολιάζει τους πολίτες της, και ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ενημέρωσε χθες, Δευτέρα (28/12), το προεδρικό συμβούλιο πως όλα βρίσκονται στον σωστό δρόμο, δήλωσε ο Τσαβούσογλου σήμερα Τρίτη (29/12).

“Ο στόχος αυτής της συνεργασίας δεν είναι μόνο ο εφοδιασμός με εμβόλια, αλλά η παραγωγή του εμβολίου στην Τουρκία”, πρόσθεσε.

Η Τουρκία συμφώνησε επίσης να αγοράσει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου CoronaVac, το εμβόλιο που παράγεται από την Κινεζική Sinovac.

Ο Τσαβούσογλου έκανε τις δηλώσεις αυτές, σήμερα Τρίτη, μιλώντας δίπλα στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι, μετά το πέρας της προγραματισμένης συνάντησης των δύο ομολόγων.

Τον Νοέμβριο, ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Υγείας ότι και η Τουρκία ενδιαφέρεται να παράγει το Sputnik V, σε δικές της εγκαταστάσεις.

Η ανακοίνωση έγινε μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Υγείας Ρωσίας και Τουρκίας.

“Ο επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Υγείας εξέφρασε ενδιαφέρον για να οργανωθεί η παραγωγή του εμβολίου Sputnik V σε εγκαταστάσεις τουρκικών φαρμακοβιομηχανιών, μετά την πραγματοποίηση τοξικολογικών μελετών, όπως προβλέπεται από την εγχώρια νομοθεσία”, αναφερόταν στη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Η Τουρκία έχει επίσης συμφωνήσει με την Pfizer και τη BioNTech για 4,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους και εργάζεται για την ανάπτυξη του δικού της εμβολίου στην εγχώρια αγορά.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε οποιασδήποτε πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα