ΑΘΗΝΑ
15:06
|
26.04.2024
Ξεκινά η "μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στη σύγχρονη ιστορία της χώρας", δήλωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα Τρίτη (29/12) στις 09:00 (τοπική ώρα) αναμένεται να αρχίσει η ανοσοποίηση του πληθυσμού της Αργεντινής σε ειδικά κέντρα σε όλη τη χώρα, μετά την κατ’ επείγουσα έγκριση και την επίσημη καταχώριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού, από τον Εθνικό Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων, Τροφίμων και Ιατρικών Τεχνολογιών της Αργεντινής (ANMAT).

Πρόκειται για την ” μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στη σύγχρονη ιστορία της χώρας”, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, κατά το πρακτορείο Télam.

Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 315.000 αιτήσεις από πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Σημειώνεται, ότι ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός στην Αργεντινή.

Μόλις ολοκληρωθεί η διανομή σε κάθε επαρχία, την Τρίτη στις 9, το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού θα ξεκινήσει επίσημα, σε περίπου 8.000 κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ του Προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες και των 24 κυβερνητών στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα το Σάββατο.

Στην πρώτη φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης, θα εμβολιαστούν μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικοί και αστυνομικοί, οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι Αργεντινοί από 18 ως 59 ετών με υποκείμενα χρόνια νοσήματα.

Η Αργεντινή έλαβε την πρώτη παρτίδα με 300.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ αναμένει 5 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις  τον Ιανουάριο και άλλα 14 εκατομμύρια δόσεων τον Φεβρουάριο.

Η Αργεντινή ήταν η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που καταχώρησε επίσημα το Sputnik V στην επικράτειά της βάσει “εξουσιοδότησης έκτακτης ανάγκης”.

Στις 10 Δεκεμβρίου, το RDIF και η κυβέρνηση της Αργεντινής υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V. Οι εκπρόσωποι του ANMAT επιθεώρησαν αρκετές από τις εγκαταστάσεις που θα κατασκευάσουν το εμβόλιο Sputnik V για την Αργεντίνη.

Το εμβόλιο που παρέχεται στην Αργεντινή παράγεται από τους διεθνείς εταίρους του RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και αλλού.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα αποκτήσει αρκετές δόσεις για να εμβολιάσει πέντε εκατομμύρια ανθρώπους τον Ιανουάριο του 2021, ενώ πέντε ακόμα εκατομμύρια Αργεντινοί αναμένεται να εμβολιαστούν τον Φεβρουάριο.

Το εμβόλιο Sputnik V έχει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών που το καθιστούν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά εμβόλια στον κόσμο. Ταυτόχρονα, το κόστος μιας δόσης Sputnik V στις διεθνείς αγορές δεν θα υπερβεί τα 10 $, ενώ η διαθεσιμότητα της ξηρής μορφής του εμβολίου διευκολύνει σημαντικά τον εφοδιασμό και τη διανομή του σε διεθνείς αγορές, χάρη στις φυσιολογικές θερμοκρασίας αποθήκευσης (+2 έως +8 βαθμοί Κελσίου).

“Η καταχώριση του εμβολίου Sputnik V στην Αργεντινή χωρίς πρόσθετες κλινικές δοκιμές στη χώρα αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αναγνώριση των ρωσικών κανονιστικών προτύπων και της ποιότητας των κλινικών δοκιμών. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και με άλλες χώρες στην Λατινική Αμερική και ελπίζουμε ότι θα λάβουν υπόψη τους την απόφαση του ANMAT”, είχε δηλώσει ο επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κιρίλ Ντμιτρίεφ για την καταχώρηση του εμβολίου από τον ΑΝΜΑΤ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, τo Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο που πήρε εγκρίθηκε παγκοσμίως, αποδεικνύεται “πολύ αποτελεσματικό” και απέναντι στο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Πηγή: La Nacion, prnewswire

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα