ΑΘΗΝΑ
23:48
|
01.05.2024
Η Αργεντινή γίνεται η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε την επίσημη καταχώριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού, από τον Εθνικό Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων, Τροφίμων και Ιατρικών Τεχνολογιών της Αργεντινής (ANMAT).

Η Αργεντινή είναι η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που καταχώρησε επίσημα το Sputnik V στην επικράτειά της βάσει “εξουσιοδότησης έκτακτης ανάγκης”. Το εμβόλιο εγκρίθηκε από τον ANMAT που βασίστηκε στα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης III που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία, χωρίς να πραγματοποιηθούν επιπλέον δοκιμές στην Αργεντινή.

Στις 10 Δεκεμβρίου, το RDIF και η κυβέρνηση της Αργεντινής υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V. Οι εκπρόσωποι του ANMAT επιθεώρησαν αρκετές από τις εγκαταστάσεις που θα κατασκευάσουν το εμβόλιο Sputnik V για την Αργεντίνη.

Το εμβόλιο που παρέχεται στην Αργεντινή θα παραχθεί από τους διεθνείς εταίρους του RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και αλλού.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, ο Αλμπέρτο Φερνάντες δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα αποκτήσει αρκετές δόσεις για να εμβολιάσει πέντε εκατομμύρια ανθρώπους τον Ιανουάριο του 2021, ενώ πέντε ακόμα εκατομμύρια Αργεντινοί αναμένεται να εμβολιαστούν τον Φεβρουάριο.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, ο Αλμπέρτο Φερνάντες δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα αποκτήσει αρκετές δόσεις για να εμβολιάσει πέντε εκατομμύρια ανθρώπους τον Ιανουάριο του 2021, ενώ πέντε ακόμα εκατομμύρια Αργεντινοί αναμένεται να εμβολιαστούν τον Φεβρουάριο.

Το Κέντρο Gamaleya και το RDIF ανακοίνωσαν στις 14 Δεκεμβρίου τα αποτελέσματα της ανάλυσης δεδομένων από την τρίτη φάση των δοκιμών, 21 ημέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου από τους Ρώσους εθελοντές.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V ήταν 91,4%. Ο υπολογισμός της αποτελεσματικότητας έγινε με βάση τα δεδομένα 22.714 εθελοντών που έλαβαν την πρώτη και δεύτερη δόση του Sputnik V. Η υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V, μεγαλύτερη από 90%, επιβεβαιώθηκε σε όλα τα στάδια των κλινικών δοκιμών.

Ταυτόχρονα, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V έναντι σοβαρών περιπτώσεων λοίμωξης από κοροναϊό ήταν 100%.

Το εμβόλιο Sputnik V έχει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών που το καθιστούν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά εμβόλια στον κόσμο. Ταυτόχρονα, το κόστος μιας δόσης Sputnik V στις διεθνείς αγορές δεν θα υπερβεί τα 10 $, ενώ η διαθεσιμότητα της ξηρής μορφής του εμβολίου διευκολύνει σημαντικά τον εφοδιασμό και τη διανομή του σε διεθνείς αγορές, χάρη στις φυσιολογικές θερμοκρασίας αποθήκευσης (+2 έως +8 βαθμοί Κελσίου).

Ο επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κιρίλ Ντμιτρίεφ δήλωσε:

“Η καταχώριση του εμβολίου Sputnik V στην Αργεντινή χωρίς πρόσθετες κλινικές δοκιμές στη χώρα αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αναγνώριση των ρωσικών κανονιστικών προτύπων και της ποιότητας των κλινικών δοκιμών. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και με άλλες χώρες στην Λατινική Αμερική και ελπίζουμε ότι θα λάβουν υπόψη τους την απόφαση του ANMAT”.

Με την έγκριση της ANMAT, το Sputnik V θα γίνει ένα σημαντικό μέρος του εθνικού χαρτοφυλακίου εμβολίων της Αργεντινής κατά του κορονοϊού και θα συμβάλει σημαντικά στην προστασία του πληθυσμού από την πανδημία. Ελπίζουμε ότι η πρώτη αποστολή του εμβολίου θα φτάσει στην Αργεντινή πολύ σύντομα και ότι θα είναι μία καλή είδηση γι’ αυτά τα Χριστούγεννα. “

Χθες Τετάρτη (23/12), η αεροπορική εταιρεία Aerolineas Argentinas ανέφερε ότι ένα αεροπλάνο της γραμμής που θα παραδώσει το ρωσικό εμβόλιο στη χώρα προσγειώθηκε στη Μόσχα, ανακοινώνθηκε από τον επίσημο λογαριασμό του εμβολίου στο Twitter.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο αναμένεται να φτάσει στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, σήμερα Πέμπτη (24/12).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, τo Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο που πήρε εγκρίθηκε παγκοσμίως, αποδεικνύεται “πολύ αποτελεσματικό” και απέναντι στο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Πηγή: prnewswire, φωτογραφία: twitter.com/sputnikvaccine

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα