ΑΘΗΝΑ
09:21
|
17.05.2024
Συνεχίζεται η κλιμάκωση της βίας στο Αφγανιστάν με απαγωγές, επιθέσεις και δολοφονίες ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στις 5 Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέλη του ισλαμιστικού ένοπλου κινήματος των Ταλιμπάν απήγαγαν τουλάχιστον 20 πολίτες στη νοτιοανατολική επαρχία Γκάζνι, σύμφωνα με ανακοίνωση Αφγανών αξιωματούχων, τη Δευτέρα (28/12).

Οι άμαχοι απήχθησαν την Κυριακή και οδηγήθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία, δήλωσαν μέλη του επαρχιακού συμβουλίου στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η περιοχή όπου έγινε η απαγωγή ελέγχεται πλήρως από τους Ταλιμπάν, διευκρίνισαν.

Εκπρόσωπος των ισλαμιστών ανταρτών, ερωτηθείς σχετικά από το dpa, είπε ότι η ηγεσία της οργάνωσης προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Η Γκάζνι συγκαταλέγεται στις πιό ασταθείς επαρχίες του Αφγανιστάν. Οι αντάρτες ελέγχουν περίπου τη μισή επαρχία και μάχονται με κυβερνητικές δυνάμεις για τις υπόλοιπες.

Δύο δημόσιοι υπάλληλοι σκοτώθηκαν από πυρά αγνώστων στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας νωρίς χθες το πρωί, ανέφερε η αστυνομία στην Γκάζνι.

Το Αφγανιστάν έχει δει τις τελευταίες εβδομάδες απότομη άνοδο της βίας, ιδίως με τη μορφή βομβιστικών επιθέσεων, καθώς η αφγανική κυβέρνηση και οι Ταλιμπάν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του σχεδόν 20ετή πολέμου της χώρας.

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν κατηγορεί το κίνημα των ισλαμιστών ανταρτών πως ευθύνεται για πολλές επιθέσεις και δολοφονίες για τις οποίες δεν έχει αναληφθεί η ευθύνη, ώστε να ασκήσει πίεση στις διαπραγματεύσεις, στη Ντόχα του Κατάρ, οι οποίες έχουν παγώσει εδώ και τρεις εβδομάδες.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξαναρχίσουν την 5η Ιανουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε συναγωγή

Μενίδι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο γυναικοκτόνος

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα