ΑΘΗΝΑ
22:35
|
05.07.2024
Βρετανική πρωτιά και στην έγκριση του εμβολίου της Οξφόρδης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (30/12) ότι έχει εγκριθεί το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca από τις αρμόδιες αρχές.

Έτσι, μετά τη σύσταση της βρετανικής Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), ένα ακόμη εμβόλιο κατά του κορονοϊού εγκρίνεται για χρήση στη Βρετανία με στόχο την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού που ξεκίνησε στη χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η έγκριση αποτελεί μια ευπρόσδεκτη ώθηση για την AstraZeneca και την ομάδα της Οξφόρδης, οι οποίες κατηγορούνται για έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών στα τέλη του σταδίου.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca ώστε να να εμβολιαστούν 50 εκατομμύρια πολίτες.

“Σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή και θα οδηγήσει σε μαζική επέκταση στην εκστρατεία ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αποσκοπεί στην επαναφορά της ζωής στην κανονικότητα” σχολιάζει το BBC.

Την ίδια στιγμή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) φαίνεται ότι δεν θα είναι ακόμα σε θέση να εγκρίνει τον Ιανουάριο το εμβόλιο της Οξφόρδης.

“Δεν έχουν καν υποβάλει αίτηση σε εμάς ακόμη”, δήλωσε την Τετάρτη ο εκτελεστικός διευθυντής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, Noel Wathion, σε συνέντευξη στην βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στις πρώτες δοκιμές μεγάλης κλίμακας, το εμβόλιο που αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και της Astra Zeneca εμφανίζει αποτελεσματικότητα 70%.

Ωστόσο, οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι με βελτίωση της δοσολογίας, το ποσοστό προστασίας μπορεί να αυξηθεί ως και το 90%, πλησιάζοντας τα ποσοστά αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer.

Η Βρετανία, όπως και αρκετές άλλες χώρες, αντιμετωπίζουν και νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού. Η AstraZeneca δήλωσε ότι το εμβόλιό της θα είναι αποτελεσματικό και εναντίον των νέων μεταλλάξεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Λούλα φοβάται… μη γίνει Μπάιντεν

Μελέτη: Καφεΐνη κατά της νόσου Αλτσχάιμερ;

Ινδία: Η ατμοσφαιρική ρύπανση αιτία για το 7% των θανάτων στις μεγάλες πόλεις

ΕΦΕΤ: Άμεση ανάκληση παρτίδας με κατεψυγμένες γαρίδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα