ΑΘΗΝΑ
11:31
|
24.04.2024
Η παρέλαση αξιωματούχων του κράτους στα εμβολιαστικά κέντρα προκαλεί αντιδράσεις και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι “VIP εμβολιασμοί” υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης και οι εικόνες αξιωματούχων του κράτους που εμβολιάζονται σωρηδόν, χωρίς να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή στο προσωπικό της πρώτης γραμμής κατά του κορονοϊού εντυπωσιάζουν και προκαλούν αντιδράσεις και εκτός Ελλάδος.

Το Politico.eu σε αναλυτικό του άρθρο παρουσιάζει το χρονολόγιο της πρώτης φάσης του ελληνικού εμβολιαστικού προγράμματος και σχολιάζει ότι η ιδέα των “συμβολικών” εμβολιασμων “εκπυσοκρότησε”, αφού κατέληξε μια σχεδόν ταξική υπόθεση.

Το Politico αναφέρει πως οι 45 εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του κράτους που είχαν πάρει προτεραιότητα για εμβολιασμό έγιναν 126 προκειμένου “να διασφαλιστεί η λειτουργία του κράτους”, όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας και καταγράφει την καταγγελία του Παναγιώτη Παπανικολάου, του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), ότι στο νοσοκομείο ‘Σωτηρία’ “ακυρώθηκε προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών για να εμβολιαστούν στη θέση τους ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι”.

Στο άρθρο φιλοξενείται δήλωση του διευθυντή του νοσοκομείου, Σωκράτη Μητσιάδη, ο οποίος αναφέρει ότι “έγινε λάθος στον προγραμματισμό” και πραγματοποιήθηκαν ότι εμβολιάστηκαν 56 μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου αντία για 61.

Το Politico σημειώνει και την καταγγελία του Αλέξη Τσίπρα για τη μετατροπή του εμβολίου σε “επιτελικό ρουσφέτι”, ενώ στέκεται και στις αντιρρήσεις του Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος δήλωσε ότι “Δεν μου αρέσει να βλέπω νέους ανθρώπους να εμβολιάζονται, άσχετα με το πόσο ψηλά βρίσκονται στην πολιτική ή την επιστημονική ιεραρχία”. Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στη διεθνή κοινότητα για θέματα κορονοϊού υπογράμμισε ότι προτεραιότητα στα εμβόλια “πρέπει να έχουν οι ευπαθείς ομάδες, αυτοί που αν νοσήσουν είναι πιο πιθανό να χρειστούν νοσηλεία”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα