ΑΘΗΝΑ
21:12
|
26.04.2024
Είναι το πρώτο αιτιοτροπικό φάρμακο, που επηρεάζει άμεσα τον ιό καταπολεμώντας την αιτία της Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ομοσπονδιακός Ιατρικός και Βιολογικός Οργανισμός της Ρωσίας (FMBA) ανακοίνωσε ότι την ανάπτυξη ενός φαρμάκου για την καταπολέμηση της COVID-19, το οποίο θα γίνει το πρώτο αντίδοτο άμεσης δράσης κατά του ιού στον κόσμο, μετά τις κλινικές δοκιμές.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Οργανισμού FMBA, Βερόνικα Σκβόρτσοβα, μέχρι τώρα οι μελέτες έχουν δείξει ότι το φάρμακο είναι περισσότερο από 99% αποτελεσματικό.

“Είναι το πρώτο αιτιοτροπικό φάρμακο, που επηρεάζει άμεσα τον ιό. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα αντίδοτο για τη μόλυνση από τον κορονοϊό”, τόνισε η Σκβόρτσοβα, ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν την Τετάρτη και σημειώνοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί προκλινικές μελέτες, οι οποίες έχουν δείξει ότι η θεραπεία είναι “εντελώς ασφαλής” και “εξαιρετικά αποτελεσματική”.

Το “αιτιοτροπικό” σημαίνει ότι η θεραπεία με το συγκεκριμένο φάρμακο κατευθύνεται στην καταπολέμηση της αιτίας της ασθένειας και όχι των συμπτωμάτων της.


Η Σκβόρτσοβα είπε επίσης, στον πρωθυπουργό ότι το FMBA είναι έτοιμο να υποβάλει αίτηση για άδεια για περαιτέρω δοκιμές, τις οποίες ελπίζουν να λάβουν πριν από το νέο έτος.

“Εάν οι κλινικές δοκιμές επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα αυτού του φαρμάκου, θα είναι το πρώτο ασφαλές, αποτελεσματικό, αντιιικό φάρμακο άμεσης δράσης που δεν έχει ανάλογα στον κόσμο”, εξήγησε.

Τον Μάιο, το ρωσικό Υπουργείο Υγείας ενέκρινε το φάρμακο «Avifavir» κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για μια θεραπεία που βασίζεται στο Favipiravir που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία από το 2014 κατά των σοβαρών μορφών γρίπης.

Εάν είναι αποτελεσματικό, το αντίδοτο δεν θα είναι η μοναδική πρωτιά της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Νωρίτερα φέτος, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε την καταχώριση του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού. Μετά από δοκιμές, αποδείχθηκε ότι ήταν 95% αποτελεσματικό στην παραγωγή αντισωμάτων μετά από περίοδο 40 ημερών. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την έναρξη μαζικού εμβολιασμού, ο οποίος ξεκίνησε στη Μόσχα στις 5 Δεκεμβρίου.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα