ΑΘΗΝΑ
07:35
|
26.04.2024
Αντιμέτωπο με το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού βρίσκεται και το Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωπο με το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊου, που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία και θεωρείται κατά 50% έως 70% πιο μεταδοτικό, σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες, βρίσκεται και το Ιράν.

Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Υγείας, το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε Ιρανό πολίτη που επέστρεψε από τη Βρετανία.

“Δυστυχώς εντοπίσαμε το πρώτο κρούσμα του βρετανικού, μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού σε έναν αγαπητό μας συμπολίτη ο οποίος επέστρεψε από την Αγγλία (…) και ο οποίος εισήχθη σε ένα από τα ιδιωτικά μας νοσοκομείο”, επεσήμανε ο Ναμακί μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό.

“Το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού δεν εντοπίστηκε σε κάποιον από τους συγγενείς του ασθενή”, διευκρίνισε.

Το Ιράν είναι η πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία covid-19 στη Μέση Ανατολή. Η Τεχεράνη καταγγέλλει ότι δυσκολεύεται να αγοράσει εμβόλια λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.

Πολλοί παρατηρητές, καθώς και Ευρωπαίοι διπλωμάτες, έχουν τονίσει ότι τα τιμωρητικά μέτρα της Ουάσινγκτον στραγγαλίζουν την ιρανική οικονομία και μειώνουν τη δυνατότητα του Ιράν να προμηθεύεται φάρμακα, τρόφιμα και άλλα “ανθρωπιστικά” αγαθά.

Στα τέλη Δεκεμβρίου ξεκίνησαν στο Ιράν και οι πρώτοι εμβολιασμοί σε εθελοντές στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών του δικού του εμβολίου κατά του κορονοϊού που έχει αναπτυχθεί στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα