ΑΘΗΝΑ
02:25
|
27.01.2021
Μεγάλη διασπορά κορονοϊού φαίνεται να υπάρχει στην Δ’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν», σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια εξόχως σοβαρή καταγγελία αναφορικά με διασπορά του κορονοϊού στη Δ’ Παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν», προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει, στην εν λόγω κλινική, βρέθηκαν θετικοί στον ιό, εννέα νοσηλευόμενοι ασθενείς, μια γιατρός και μια νοσηλεύτρια. Ακολούθως «οι ασθενείς μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε κλινική κορονοϊού. Οι υπόλοιποι 14 ασθενείς των οποίων τα τεστ είναι αρνητικά παραμένουν στη κλινική. Χθες η εν λόγω κλινική στην εφημερία ήταν κλειστή. Τα τεστ του υπόλοιπου προσωπικού της κλινικής αρνητικά», αναφέρει. για να προσθέσει ότι «συνεχίζουν όμως οι συνάδελφοι να εργάζονται παρότι εκτέθηκαν στον ιό. Δεν βγήκαν σε καραντίνα αν και τα τεστ στην αρχή μπορεί να ξεγελάνε».

Σε σχέση δε, με την αιτία της διασποράς, αυτή φέρεται να είναι «η μη διενέργεια τεστ κορονοϊού σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στην εφημερία. Ειδικά τώρα με τα περιστατικά εποχικής γρίπης που προσέρχονται στα τεπ», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Καταλήγει επίσης «χθες στο Αττικό έγιναν 135 εισαγωγές. Οι εννέα εξ αυτών ήταν περιστατικά κορονοϊού. Οι εισαγωγές στην προ κορωνοϊού εποχή ήταν περί τις 230 σε κάθε εφημερία. Τα ράντζα όμως ράντζα. Σήμερα το πρωί αναπτύχθηκαν περί τα 40 ράντζα».

Πηγές: ThePressPRoject

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ισλανδία πρώτη χώρα της ζώνης Σένγκεν που εξέδωσε τα πρώτα «πιστοποιητικά» εμβολιασμού

Το Ιράν ενέκρινε το εμβόλιο Sputnik-V

Η Βρετανία πρώτη χώρα στην Ευρώπη που σπάει το φράγμα των 100,000 νεκρών

Κορονοϊός: Συνεργασία Pfizer – Sanofi για την ενίσχυση της παραγωγής εμβολίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα