ΑΘΗΝΑ
18:22
|
25.04.2024
O Ροχέλιο Μάιτα βρίσκεται σε απομόνωση και υπό ιατρική παρακολούθηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Yπουργός Εξωτερικών της Βολιβίας, Ροχέλιο Μάιτα, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα (4/1) το υπουργείο Εξωτερικών.

“Ο υπουργός βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα, βρίσκεται σε απομόνωση και υπό ιατρική επίβλεψη”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο Μάιτα είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης του προέδρου Λουίς Άρσε που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Την 28η Δεκεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας Εντμούντο Νοβίγιο διαγνώστηκε επίσης θετικός στον ιό.

Ο Μάιτα, δικηγόρος που υπερασπίστηκε τα θύματα του λεγόμενου Πολέμου για το Αέριο του 2003, διορίστηκε επικεφαλής της Βολιβιανής διπλωματίας μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Πρόεδρο Λούις Άρσε, τον Νοέμβριο.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας Χόρχε Ρίχτερ διαβεβαίωσε επίσης ότι τόσο ο Άρσε, όσο και ο αντιπρόεδρος Νταβίντ Τσοκεουάνκα, υποβλήθηκαν σε τεστ που είχαν αρνητικά αποτελέσματα.

Η Βολιβία μπήκε στο 2021 με μία εκθετική αύξηση ασθενών από Covid-19.

Η αύξηση αυτή καταγράφηκε από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ο αριθμός των νοσούντων αυξήθηκε σε 1.300 τη μέρα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι διέθεσαν 49,4 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά 5,2 εκατομμυρίων ρωσικών εμβολίων Sputnik V κατά της Covid-19, τα οποία θα γίνουν δωρεάν από τον Μάρτιο.

Οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι θα συνδυάσουν τα ρωσικά εμβόλια με εκείνα των Οξφόρδης / AstraZeneca.

Υπενθυμίζεται, ότι η Βολιβία είναι η τρίτη χώρα της Λατινικής Αμερικής (μετά την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα) που συμφώνησε στην προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, μετά από την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και του Κέντρου Παροχής Υγείας της Βολιβίας (CEASS).

Την Κυριακή 3/1, ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες κατήγγειλε ότι οργανώνεται βρώμικος πόλεμος παραπληροφόρησης από τα οικονομικά συμφέροντα, εναντίον του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, για ιδεολογικούς λόγους.

Πηγή: prensa-latina.cu

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα