ΑΘΗΝΑ
21:30
|
26.04.2024
"Τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα επιτίθενται σε ένα εμβόλιο για ιδεολογικούς λόγους" στηλιτεύει ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες καταγγέλλει ότι οργανώνεται βρώμικος πόλεμος παραπληροφόρησης από τα οικονομικά συμφέροντα, εναντίον του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, για ιδεολογικούς λόγους.

“Ο βρώμικος πόλεμος παραπληροφόρησης εναντίον του ρωσικού εμβολίου Sputnik V το οποίο ο πρόεδρος μας (Λουίς Άρσε) εγγυήθηκε έγκαιρα,
παραβιάζει το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή των ανθρώπων.
Καταδικάζουμε ότι τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα επιτίθενται σε ένα εμβόλιο για ιδεολογικούς λόγους” στηλίτευσε σε ανάρτησή του στο Twitter.

“Καταγγέλλουμε μια εκστρατεία πολιτικών Μέσων μεγάλων κοινοπραξιών που ασχολούνται με την υγεία κατά του εμβολίου Sputnik V που συμφώνησε να αγοράσει ο Λουίς Άρσε για να καταπολεμήσουμε τον κορονοϊό.
Η παραπληροφόρηση, σε θέματα υγείας, είναι μια επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στη ζωή” είχε τονίσει νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Βολιβία είναι η τρίτη χώρα της Λατινικής Αμερικής (μετά την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα) που συμφώνησε στην προμήθεια 2,6 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, μετά από την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και του Κέντρου Παροχής Υγείας της Βολιβίας (CEASS).

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του RDIF, Κίριλ Νμίτριεφ, ευχαρίστησε τον Λουίς Άρσε “για την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο Sputnik V”, ενημερώνοντας ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών η Βολιβία απέκτησε και το πρώτο ρωσικό αντίδοτο κατά του κορονοϊού Avifavir,

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατήγγειλε ΗΠΑ και Ευρώπη ότι μπλοκάρουν τα κεφάλαια που απαιτούνται για την αγορά εμβολίων κατά της Covid-19 από τη Βενεζουέλα, καθιστώντας το εμβόλιο “αντικείμενο γεωπολιτικού πολέμου.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα