ΑΘΗΝΑ
22:47
|
26.01.2021
Βίντεο-ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στο Twitter κατέγραψε τους αστυνομικούς του Καπιτωλίου να ανοίγουν τα κιγκλιδώματα στους οπαδούς του Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βίντεο-ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στο Twitter κατέγραψε τους αστυνομικούς του Καπιτωλίου που προστάτευαν μία από τις εισόδους του, να ανοίγουν τα κιγκλιδώματα και να υποχωρούν μπροστά στους διαδηλωτές αφήνοντάς τους ανενόχλητους να εισβάλλουν στο Κογκρέσο την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων των εκλεκτόρων.

Την θέση ότι η αστυνομία ευθύνεται για την εισβολή των διαδηλωτών υποστήριξε και ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Τέρανς Γκάινερ.

“Η υπηρεσία επιβολής του νόμου απέτυχε να ασφαλίσει τις εγκαταστάσεις, επιτρέποντας στους ένοπλους ταραξίες να παραβιάσουν το κτίριο για να διακόψουν την πιστοποίηση των προεδρικών εκλογών” δήλωσε στο CNBC αμέσως μετά τα πρωτοφανή επεισόδια.

“Αν ήμουν εγώ υπέυθυνός για την φύλαξη του Καπιτωλίου θα άξιζα να απολυθώ”, τόνισε για την χθεσινή εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιo που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες απειλές από το Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν

Ε.Ο. ΚΚΕ: Το δράμα των ασυνόδευτων ανηλίκων θα συνεχιστεί και με το νέο σύμφωνο μετανάστευσης – ασύλου

Επικοινωνία Μπάιντεν και Πούτιν

Εκκρεμείς συντάξεις: Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης ο project manager

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα