ΑΘΗΝΑ
22:40
|
19.04.2024
Πρώτη ανακοίνωση μετά την επικύρωση της νίκης Μπάιντεν από το Κογκρέσο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την επικύρωση του Κογκρέσου ο Τζο Μπάιντεν ανακηρύχθηκε και επισήμως ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο αντίπαλός του και απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δεσμεύτηκε για μια “ομαλή μεταβίβαση” της εξουσίας στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου.

Στην πρώτη του ανακοίνωση μετά την έγκριση του Κογκρέσου ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει: “Παρόλο που διαφωνών με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, θα υπάρξει μια ομαλή μεταβίβαση στις 20 Ιανουαρίου”. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο Twitter στον λογαριασμό του εκπροσώπου του καθώς η πλατφόρμα έχει προσωρινά αναστείλει τον λογαριασμό του κ. Τραμπ.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του: “Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι μόνο οι νόμιμες ψήφοι θα έπρεπε να μετρηθούν”. Και πρόσθεσε: “Και ενώ αυτό είναι το τέλος της μεγαλειώδους πρώτης θητείας μας στην ιστορία των προέδρων είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας να κάνουμε την Αμερική Μεγάλη ξανά”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα