ΑΘΗΝΑ
13:10
|
14.04.2021
Πρώτη ανακοίνωση μετά την επικύρωση της νίκης Μπάιντεν από το Κογκρέσο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την επικύρωση του Κογκρέσου ο Τζο Μπάιντεν ανακηρύχθηκε και επισήμως ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο αντίπαλός του και απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δεσμεύτηκε για μια “ομαλή μεταβίβαση” της εξουσίας στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου.

Στην πρώτη του ανακοίνωση μετά την έγκριση του Κογκρέσου ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει: “Παρόλο που διαφωνών με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, θα υπάρξει μια ομαλή μεταβίβαση στις 20 Ιανουαρίου”. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο Twitter στον λογαριασμό του εκπροσώπου του καθώς η πλατφόρμα έχει προσωρινά αναστείλει τον λογαριασμό του κ. Τραμπ.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του: “Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι μόνο οι νόμιμες ψήφοι θα έπρεπε να μετρηθούν”. Και πρόσθεσε: “Και ενώ αυτό είναι το τέλος της μεγαλειώδους πρώτης θητείας μας στην ιστορία των προέδρων είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας να κάνουμε την Αμερική Μεγάλη ξανά”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρουχανί: Απάντηση στην ισραηλινή μοχθηρία ο εμπλουτισμός του ουρανίου

Επανεκλογή του Πατρίς Ταλόν στο Μπενίν με 86%

Μητσοτάκης-Μένφι: Συμφωνία για την επανεκκίνηση της συζήτησης για τις θαλάσσιες ζώνες

ΚΙΝΑΛ: Να σταματήσει η Κυβέρνηση το “εμπόριο ελπίδας”

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα