ΑΘΗΝΑ
03:24
|
10.05.2024
Ο Ματ Χάνκοκ ξεκαθάρισε ότι οι εμβολιασμοί θα γίνουν στοιχείο της καθημερινότητας των Βρετανών μέχρι και το 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βρετανία δεν θα χρειαστεί να υπομείνει ακόμη ένα σκληρό lockdown λόγω της πανδημίας, όμως οι εξετάσεις και οι εμβολιασμοί θα γίνουν στοιχείο της καθημερινότητας μέχρι και το 2022, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ.

“Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι τα εμβόλια και οι εξετάσεις θα είναι το χαρακτηριστικό της επόμενης χρονιάς” για την Βρετανία, υπογράμμισε ο Χάνκοκ μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ωστόσο, επισήμανε ότι είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η ανοσία από τους εμβολιασμούς, διαμηνύοντας ότι «ίσως χρειαστεί να επαναλαμβάνονται τα προγράμματα εμβολιασμού κάθε 6 με 12 μήνες».

«Περιμένω ότι πιθανότατα θα πρέπει να επανεμβολιαστούμε, επειδή δεν γνωρίζουμε τη διάρκεια της προστασίας από αυτά τα εμβόλια» είπε, απαντώντας σε ερώτηση ενός βουλευτή, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως το καθολικό lockdown της Αγγλίας που βρίσκεται σε ισχύ θα είναι και το τελευταίο.

Αντιμέτωπη με την ανησυχητική άνοδο κρουσμάτων του νέου στελέχους μετάλλαξης του κορονοϊού, το οποίο είναι κατά 50% έως 70% πιο μεταδοτικό, σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες, και με τον κίνδυνο κατάρρευσης του εθνικού συστήματος υγείας, η Βρετανία ζει το τρίτο lockdown της από την έναρξη της πανδημίας.

Με περισσότερους από 78.500 νεκρούς, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την Covid-19 και η τάση έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των μολύνσεων, που ανακοινώνεται καθημερινά υπερβαίνει τις 50.000.

Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί δραματικά. Η πληρότητα στις εντατικές του Λονδίνου αγγίζει το 114%. Σκηνές έχουν τοποθετηθεί έξω από τα νοσοκομεία, με τους γιατρούς στη ΜΕΘ να προχωράνε σε δραματικές εκκλήσεις για τη μεταφορά ασθενών σε άλλες περιοχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

ΗΠΑ: Έκρηξη στα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου σε παιδιά και εφήβους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα