ΑΘΗΝΑ
00:30
|
27.04.2024
Την τρίτη ημέρα του συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος, τόνισε ότι σκοπεύει να εργαστεί για την ενίσχυση των σχέσεων της Β. Κορέας με άλλες χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν απευθυνόμενος σε πιστά μέλη του κόμματος κατά την τρίτη ημέρα του όγδοου συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος, τόνισε την Πέμπτη (7/8) ότι σκοπεύει να εργαστεί για την ενίσχυση των σχέσεων της χώρας με άλλες χώρες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιες ακριβώς θα είναι αυτές, αναφέρει το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε τον γενικό προσανατολισμό και τη στάση πολιτικής του κόμματος για την εκτεταμένη επέκταση και ανάπτυξη των εξωτερικών σχέσεων.

Οι προβληματικές σχέσεις της χώρας με τη Νότια Κορέα εξετάστηκαν επίσης από τον επικεφαλής της Πιονγιάνγκ, αλλά δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με ενδεχόμενες εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις.

Οι παρατηρητές ελπίζουν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα εκφράσει την επιθυμία του να επιδιορθώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και περιμένουν έστω να τονιστεί η προθυμία του για μια ενδεχόμενη επαφή με την Ουάσινγκτον εν μέσω της εκλογής Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο ισχυρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας παραδέχτηκε επίσης, ότι δεν μπόρεσε να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει για την ανάπτυξη της χώρας του.

“Το πενταετές πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης απέτυχε να πραγματοποιήσει τους στόχους του σχεδόν σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Κιμ, υπογραμμίζοντας πως η χώρα πάλεψε με «πρωτοφανείς κρίσεις».

Μετά την επιβολή των οικονομικών κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών η οικονομία στη Βόρειο Κορέα συρρικνώθηκε κατά 3,5% το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Νοτίου Κορέας ενώ το 2018 η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε έτι περαιτέρω κατά 4,1% με τις εξαγωγές στην Κίνα, τον κύριο εμπορικό της εταίρο, να μειώνονται σε ποσοστό 86%.

Το όγδοο συνέδριο του Κόμματος των Εργατών είναι το πρώτο μετά από πέντε χρόνια και διεξήχθη με την συμμετοχή 7.000 συνέδρων, ανάμεσά τους και παρατηρητές, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός στη Βόρεια Κορέα, όπως τονίζει το Yonhap News Agency.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι είναι στα άμεσα σχέδιά του μία συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκαν συνολικά τρεις φορές για να συζητήσουν την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα