ΑΘΗΝΑ
21:22
|
26.04.2024
Το Twitter αφαιρεί ξανά αναρτήσεις που θεωρεί ότι παραβιάζουν τους όρους της πλατφόρμας, οι οποίοι περιλαμβάνουν πλέον συγκεκριμένους περιορισμούς για αναρτήσεις σχετικές με τα εμβόλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Twitter αφαίρεσε την Παρασκευή (8/1) αναρτήσεις του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, στις οποίες αναφερόταν στα εμβόλια κατά του κορονοιού από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ως “εντελώς αναξιόπιστα”, με την αιτιολογία ότι παραβιάζουν τους όρους της πλατφόρμας. 

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του Χαμενεΐ, που εξήγησε πρόσφατα γιατί απαγορεύει τα δυτικά εμβόλια, είχε το εξής περιεχόμενο: “Απαγορεύεται η εισαγωγή εμβολίων ποo παρασκευάζονται στις ΗΠΑ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι εντελώς αναξιόπιστα. Δεν είναι απίθανο να θέλουν να μολύνουν άλλα έθνη. Λαμβάνοντας υπόψιν την εμπειρία μας με τις προμήθειες αίματος της Γαλλίας, που έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV, ούτε τα γαλλικά εμβόλια θεωρούνται αξιόπιστα”

Η αφαίρεση φαίνεται να συνάδει με τις νέες πολιτικές που εφαρμόστηκαν στο Twitter τον Δεκέμβριο. Μεταξύ άλλων, οι επικαιροποιημένοι κανόνες απαγορεύουν τα μηνύματα σχετικά με τα εμβόλια κατά του covid-19, τα οποία περιέχουν ισχυρισμούς ότι τέτοια φάρμακα αποσκοπούν στην πρόκληση βλάβης ή στον έλεγχο των πληθυσμώνν, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων που θεωρείται ότι ενισχύουν την συνωμοσιολογία. Ταυτόχρονα, οι χρήστες που έχουν κάνει αναδημοσίευση καλούνται να αφαιρέσουν τα μηνύματα αυτά, προκειμένου να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Η μαζική διαγραφή των μηνυμάτων του Χαμενεΐ πραγματοποιήθηκε εν μέσω της εκστρατείας λογοκρισίας σε προφίλ υψηλά ιστάμενων προσώπων, που διεξήγαγε το Twitter εναντίον του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και των υποστηρικτών του, μετά τις αναταραχές στο Καπιτώλιο.

Πηγή:RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα