ΑΘΗΝΑ
16:30
|
19.04.2024
Ο Πρόεδρος του Ιράν ανακοίνωσε πως η Τεχεράνη απέρριψε τις προσπάθειες ξένων εταιρειών να εμβολιάσουν τους πολίτες και ότι η χώρα θα εξασφαλίσει ασφαλή εμβόλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί,  χωρίς να αναφέρει τους παραγωγούς που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την κυβέρνηση στην Τεχεράνη, ανέφερε στην κρατική τηλεόραση πως ξένες εταιρείες ήθελαν να δώσουν στο Ιράν εμβόλια προκειμένου να δοκιμαστούν στον ιρανικό λαό, αλλά το υπουργείο Υγείας το εμπόδισε.

Προσέθεσε επίσης πως οι ιρανικές αρχές θα αγοράσουν ξένα εμβόλια – χωρίς να τα ονομάσει – που έχουν ήδη αποδειχθεί ασφαλή για την εκστρατεία εμβολιασμού, τα οποία σίγουρα δεν θα προέρχονται από τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία, καθώς, όπως δήλωσε και ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ την Παρασκευή, αυτά απαγορεύονται στη χώρα ως “αναξιόπιστα”.

Το αντίστοιχο tweet του Χαμενεΐ αφαιρέθηκε γρήγορα από την πλατφόρμα, καθώς θεωρήθηκε παραπλανητικό, σύμφωνα με τη νέα πολιτική του Twitter και τους επικαιροποιημένους κανόνες που έχει διαμορφώσει για να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια.

Αποκλείοντας τα εμβόλια των ΗΠΑ και της Βρετανίας,, το Ιράν θα μπορούσε να στραφεί στο ρωσικό Sputnik V ή το κινεζικό Sinovac, καθώς διατηρεί καλές σχέσεις με τη Μόσχα και το Πεκίνο. Η Τεχεράνη ξεκίνησε επίσης τις δοκιμές ενός ιρανικού εμβολίου λίγο πριν το νέο έτος.

Το Ιράν, που έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής, καταγράφοντας πάνω από 1,27 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 56.000 θανάτους, διαμαρτύρεται ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ επιδεινώνουν την επείγουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα λόγω της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα