ΑΘΗΝΑ
03:53
|
02.05.2024
Εσωτερικό σημείωμα του FBI αναφέρει ότι προγραμματίζονται ένοπλες διαμαρτυρίες από τις 16 έως και τις 20 Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το FBI προειδοποίησε ότι σχεδιάζονται ένοπλες κινητοποιήσεις στην Ουάσινγκτον αλλά και στις πρωτεύουσες και των 50 Πολιτειών των ΗΠΑ, ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Σύμφωνα με το ABC που επικαλείται εσωτερικό σημείωμα του FBI, τα μέλη ένοπλης ομάδας φέρονται ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ουάσινγκτον στις 16 Ιανουαρίου και να απειλούν με εξέγερση αν γίνει προσπάθεια να απομακρυνθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του.

Το έγγραφο περιγράφει ότι «ένοπλες διαμαρτυρίες» στα κρατικά καπιτώλια προγραμματίζονται από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου «τουλάχιστον» και ότι ενδέχεται να ξεκινήσουν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 17 Ιανουαρίου.

Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδιακής αστυνομίας δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Η Εθνοφρουρά έχει εξουσιοδοτηθεί να αναπτύξει έως και 15.000 στρατιώτες στην Ουάσινγκτον με σκοπό να προστατέψουν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου. Ο στρατηγός Ντάνιελ Χάκανσον, επικεφαλής της Εθνοφρουράς, είπε σε δημοσιογράφους ότι αναμένεται να αναπτυχθούν περίπου 10.000 στρατιώτες στην πόλη μέχρι το Σάββατο και θα επικεντρωθούν στην υποστήριξη της ασφάλειας, της υλικοτεχνικής υποδομής και των τηλεπικοινωνιών.

Η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα (11/1) ότι έκλεισε το Μνημείο του Ουάσινγκτον μέχρι τις 24 Ιανουαρίου λόγω συνεχιζόμενων απειλών από ομάδες, οι οποίες ενεπλάκησαν στις ταραχές στο Καπιτώλιο, την περασμένη εβδομάδα, να διαταράξουν την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Στην ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της η Υπηρεσία αναφέρει ότι οι απειλές περιλαμβάνουν την πιθανή διαταραχή των εκδηλώσεων που οργανώνονται σε πολλές περιοχές του πάρκου Νάσιοναλ Μολ και ότι από σήμερα, 11 Ιανουαρίου, μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου, σταματούν οι ξεναγήσεις στο Μνημείο του Ουάσινγκτον.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο αναφέρουν πως ο Τραμπ, δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία και ότι σχεδιάζει να μεταβεί στις 19 Ιανουαρίου στο θέρετρό του στη Φλόριντα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα