ΑΘΗΝΑ
16:49
|
02.05.2024
Στην τελετή αναμένεται να συμμετάσχει ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν πρόσκληση στη Ρωσία για την ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

“Λάβαμε την πρόσκληση. Ο πρέσβης [της Ρωσίας στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ] αναμένεται να συμμετάσχει [στην τελετή ορκωμοσίας]”, διευκρίνισε η διπλωματική αποστολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου έτους ότι ο Πρέσβης Αντόνοφ θα μπορούσε να παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν ορίζεται η συμμετοχή εκπροσώπων ξένων χωρών σε αυτή την εκδήλωση, σημείωσε.

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ διεξήχθησαν στις 3 Νοεμβρίου. Στις 14 Δεκεμβρίου, το σώμα των εκλεκτόρων των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την εκλογική νίκη του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι οι Δημοκρατικοί κατέθεσαν χθες Δευτέρα (11/01), στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κατηγορητήριο εναντίον του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για «υποκίνηση σε εξέγερση», μετά την αιματηρή εισβολή Δημοκρατικών οπαδών στο Καπιτώλιο τηνΤετάρτη (06/01).

Η τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν αναμένεται στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Παραδοσιακά, κάθε τέσσερα χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες θεατές κατακλύζουν την αμερικανική πρωτεύουσα για να δουν από κοντά τις εκδηλώσεις για την ορκωμοσία του εκάστοτε Αμερικανού προέδρου.

Ωστόσο, φέτος η διοργανωτική επιτροπή της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η δυνατότητα να παραστούν με φυσική παρουσία θεατές σε αυτήν την τελετή, θα είναι «εξαιρετικά περιορισμένη», λόγω των μέτρων στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

Πηγή: ΤASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα