ΑΘΗΝΑ
19:58
|
01.12.2021
Οι αρχές της Ουγκάντας και συγκεκριμένα η επικεφαλής της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών διέταξε λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή των αμφίρροπων αυριανών γενικών εκλογών την αναστολή των…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια . . διαβολική σύμπτωση οι αρχές της Ουγκάντας και συγκεκριμένα η επικεφαλής της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών διέταξε λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή των αμφίρροπων αυριανών γενικών εκλογών την αναστολή των υπηρεσιών διαδικτύου.

Οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών κλήθηκαν να διακόψουν κάθε λειτουργία των κόμβων διαδικτυακής πρόσβασης. Πράττοντάς το ουσιαστικά απέκοψαν τους πολίτες της χώρας από την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η πρωτοβουλία των αρχών έρχεται λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του Facebook να απενεργοποιήσει πλήθος λογαριασμών που ανήκουν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ουγκάντας, επικαλούμενο χειραγώγηση της δημόσιας προεκλογικής συζήτησης.

Υπενθυμίζεται πως αύριο διεξάγονται προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στο κράτος της Ανατολικής Αφρικής μετά από μια τεταμένη και αιματηρή εκστρατεία, με τον 76χρονο πρόεδρο της χώρας, Γιουέρι Μουσέβενι, να αντιμετωπίζει για πρώτη φορά έναν δημοφιλή αντίπαλο στο πρόσωπο του 38χρονου ποπ-σταρ Μπόμπι Γουάιν.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άρειος Πάγος: Όχι από τον εισαγγελέα στην αποφυλάκιση Πατέλη

Το Τελ Αβίβ έφτασε να γίνει η ακριβότερη πόλη στον κόσμο μέσα σ’ έναν χρόνο

Καταγγελία: «Γκανγκστερικοί» έλεγχοι εισιτηρίων στον ΟΑΣΘ

Ο Αγησίλαος Κουλούρης πιστεύει ότι οφείλουμε να μην είμαστε αδιάφοροι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα