ΑΘΗΝΑ
07:57
|
20.04.2024
Η 12η και προτελευταία θανάτωση επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησε χθες Πέμπτη στην εκτέλεση του Κόρεϊ Τζόνσον, ο οποίος είχε καταδικασθεί με την εσχάτη των ποινών για ανθρωποκτονία επτά ανθρώπων.

Πρόκειται για την 12 και μία από τις δύο τελευταίες εκτελέσεις θανατοποινίτη σε ομοσπονδιακό επίπεδο προγραμματισμένη επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ. Νωρίτερα το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα του θανατοποινίτη για αναβολή της εκτέλεσης για λόγους υγείας. Ο Κόρεϊ Τζόνσον νοσούσε με νέο κορονοϊό και ζήτησε αναβολή της εκτέλεσής του μέχρι να αναρρώσει από την ασθένεια.

Ο Τζόνσον εκτελέστηκε στις φυλακές Τερ Οτ της Ιντιάνας με τη χορήγηση θανατηφόρας ένεσης που περιείχε το ισχυρό βαρβιτουρικό, βινβαρβιτάλη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προγραμματίσει για σήμερα την εκτέλεση του θανατοποινίτη Ντάστιν Χιγκς, ο οποίος είχε επίσης κριθεί ένοχος για συνέργεια σε απαγωγές και ανθρωποκτονίες. Οι συνήγοροι του θανατοποινίτη ζητούν αναβολή της εκτέλεσής του για νομικούς λόγους πέρα της διάγνωσής του με κορονοϊό.

Η συντηρητική σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, όμως, έχει μέχρι στιγμής εγκρίνει όλες τις εκτελέσεις που έχει προγραμματίσει η διακυβέρνηση Τραμπ. Σύμφωνα με τους δικηγόρους ο θανατοποινίτης Χιγκς δεν είχε καμία συμμετοχή στις απαγωγές και τους φόνους των τριών γυναικών το 1996 στο Μέριλαντ. Ως εκ τούτου εκτιμούν ότι το δικαστήριο θα μπορούσε να δείξει επιείκεια.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα