ΑΘΗΝΑ
15:07
|
18.04.2024
Mετά τη Νορβηγία, ξεκινά έρευνα και στην Γερμανία για τους θανάτους 10 ανθρώπων που σημειώθηκαν λίγο μετά τον εμβολιασμό τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Mετά τη Νορβηγία, ξεκινά έρευνα και στη Γερμανία για τους θανάτους 10 ανθρώπων που σημειώθηκαν λίγο μετά τον εμβολιασμό τους, ανακοίνωσε την Πέμπτη (14/1) η επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου «Paul Ehrlich» για την ασφάλεια φαρμακευτικών προϊόντων, Μπριζίτ Κέλερ-Στανισλάφσκι.

Τα θύματα, που άφησαν την τελευταία τους πνοή, έπειτα από κάποιες ώρες έως και τέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους, ήταν 79 έως 93 ετών ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα, σημείωσε η Στανισλάφσκι.

“Μέχρι χθες είχαμε εννέα τέτοια περιστατικά. Αναμένουμε και τα δεδομένα από την Κάτω Σαξονία [για μια άλλη φερόμενη περίπτωση]. Μιλάμε για ασθενείς σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, με πολλαπλές ασθένειες, οι οποίοι λάμβαναν θεραπεία. Έχω ήδη αναφέρει ότι μελετάμε αυτές τις περιπτώσεις. […] Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα μας υποθέτουμε ότι πέθαναν από τα υποκείμενα νοσήματά τους» δήλωσε η Κέλερ-Στανισλάφσκι.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στη Γερμανία ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου με το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 842.000 άτομα. Προτεραιότητα στη διαδικασία του εμβολιασμού δόθηκε στους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, στους τροφίμους και το προσωπικό των γηροκομείων καθώς και το ιατρικό προσωπικό.

Το ινστιτούτο “Paul Ehrlich” ανέφερε επίσης έξι περιπτώσεις αναφυλαξίας μετά τον εμβολιασμό. Μέχρι στιγμής, υπήρξαν 325 περιπτώσεις παρενεργειών που φέρεται να σχετίζονται με το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων 51 σοβαρών.

Η ειδικός του Ινστιτούτου δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι εντός των προσδοκιών τους και αντιστοιχούν στα στατιστικά στοιχεία του εμβολιασμού στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, οι νορβηγικές αρχές επισήμαναν ότι δεν “βλέπουν τίποτα ανησυχητικό” στους 23 θανάτους ηλικιωμένων που σημειώθηκαν στη χώρα μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα