ΑΘΗΝΑ
20:32
|
26.04.2024
Θέμα χρόνου η σύλληψή τους σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στη σύλληψη των δραστών της επίθεσης
εναντίον του σταθμάρχη του Μετρό στον σταθμό “Ομόνοια” το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τα πρόσωπά τους καταγράφηκαν από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος. Μιλώντας το πρωί στο κανάλι ΣΚΑΪ ο Κώστας Καραμανλής είπε: “Το υλικό έχει παραδοθεί στην Αστυνομία και, όπως έχω ενημερωθεί, φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στο Μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες”.

Υπενθυμίζεται ότι δύο νεαροί αρνητές μάσκας εξύβρισαν τον σταθμάρχη που τους έκανε παρατήρηση μέσα στον συρμό που εκτελούσε το δρομολόγιο Ανθούπολη-Ομόνοια-Ελληνικό και στη συνέχεια τον ακολούθησαν όταν κατέβηκε στον σταθμό και τον ξυλοκόπησαν με αποτέλεσμα να διακομιστεί  στο νοσοκομείο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του περιστατικού και να εντοπιστούν οι δύο δράστες της βίαιης επίθεσης.

Στο μεταξύ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικού σώματος της αστυνομίας για το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής.  “Λέμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της ελληνικής αστυνομίας που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο όλου του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής. Ένα σώμα που θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικά στο Μετρό, θα δώσει τη λύση που περιμένουμε. Άλλωστε είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και είναι ευθύνη της Πολιτείας να υπάρχει νόμος και τάξη”,  δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών. 

Πηγή: ΣΚΑΪ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα