ΑΘΗΝΑ
06:11
|
19.04.2024
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ισχυρίζεται πως υπήρξε νοθεία των εκλογών, την ώρα που ο Μουσέβενι φαίνεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αν και σύμφωνα με τα προγνωστικά, ο μακροχρόνιος ηγέτης της Ουγκάντα Γιουέρι Μουσέβενι φαίνεται να κατέχει ηγετικό προβάδισμα στις προεδρικές εκλογές, με τα τελικά αποτελέσματα να αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα, ο βασικός του αντίπαλός Μπόμπι Γουάιν  ισχυρίζεται πως υπήρξε  νοθεία.

Αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις και προσωπικό ασφαλείας περιπολούσαν την πρωτεύουσα της Ουγκάντα, την Καμπάλα, ενώ η κυβἐρνηση είχε δώσει εντολή για διακοπή του διαδικτύου  κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν σφραγίσει μια μεγάλη περίμετρο γύρω από την περιοχή του Γουάιν το Σάββατο και ανέφεραν στους δημοσιογράφους ότι δεν τους επιτρέπεται να εισέλθουν. Ο ίδιος ανέφερε πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και πως έχει στην κατοχή του βίντεο που αποδεικνύουν την νοθεία των εκλογών, τα οποία πρόκειται να δημοσιοποιήσει μόλις αποκατασταθεί η σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανέπτυξαν ομάδες παρατηρητών για αυτές τις εκλογές, αν και η Αφρικανική Ένωση και η Κοινότητα της Ανατολικής Αφρικής το έκαναν.

Ο Γουάιν και οι υποστηρικτές του χρησιμοποίησαν το Facebook για να αναμεταδώσουν την προεκλογική του εκστρατεία και τις συνεντεύξεις Τύπου, αφού πολλά μέσα ενημέρωσης αρνήθηκαν να τον φιλοξενήσουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα