ΑΘΗΝΑ
00:07
|
27.04.2024
Κρούσματα κορονοϊού σε τέσσερα εργοστάσια της Top Glove στη Μαλαισία παραδέχθηκε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κορυφαία κατασκευαστική Top Glove της Μαλαισίας, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής χειρουργικών γαντιών στον κόσμο, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ορισμένοι υπάλληλοι σε τέσσερα εργοστάσια διαγνώστηκαν πρόσφατα θετικοί στον Covid-19.

Παρόλο που η εταιρεία δεν ανέφερε πόσα ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ή πότε έλαβε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα νέα έρχονται να προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα γνώση ότι περισσότεροι από 5.000 ξένοι εργαζόμενοι κόλλησαν στα τέλη του περασμένου έτους και ένας άνθρωπος πέθανε. Η εταιρεία δήλωσε πως όλα τα άτομα που εργάζονται στη μία από τις εγκαταστάσεις έχουν υποβληθεί σε έλεγχο και όσοι έχουν διαγνωστεί βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ διεξάγονται διαδοχικοί μαζικοί έλεγχοι. Προσέθεσε πως η ιχνηλάτηση επαφών και η υποβολή των στενών επαφών σε τεστ πραγματοποιούνται στα υπόλοιπα εργοστάσια.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο παρακολουθεί στενά την κατάσταση και συζητά καθημερινά με την ομάδα διαχείρισης. Ανέφερε πως θέλει να διαβεβαιώσει τα ενδιαφερόμενα μέρη της ότι γίνεται ό,τι είναι εφικτό για να διασφαλιστεί η συνεχής ασφάλεια και ευημερία των υπαλλήλων της και να περιοριστεί η διάδοση του ιού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η BlackRock κατηγόρησε το διοικητικό συμβούλιο της Top Glove, επειδή απέτυχε κατάφωρα να προστατεύσει τους εργαζομένους της από τον ιό, ψηφίζοντας κατά της επανεκλογής ορισμένων διευθυντών. Η Top Glove υπερασπίστηκε το διοικητικό της συμβούλιο. Μια μονάδα της BlackRock, η BlackRock Institutional Trust Co, αποτελεί τον δέκατο μεγαλύτερο μέτοχο στην Top Glove, κατέχοντας το 1,07% των μετοχών της.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Top Glove απέλυσε έναν πληροφοριοδότη που εξέφρασε ανησυχία για την έλλειψη προσπαθειών περιορισμού της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι έχουν επίσης αναφέρει ότι ζουν σε υπερπλήρεις κοιτώνες. 

Η εταιρεία δήλωσε πως αναγνωρίζει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να βελτιωθεί το επίπεδο ευημερίας των εργαζομένων και έχει υποσχεθεί να διορθώσει τις ελλείψεις.

Πηγή: Thomson Reuters Foundation News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα