ΑΘΗΝΑ
01:02
|
25.04.2024
Λιγότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις έλαβε η χώρα από τη Pfizer κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λιγότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις έλαβε η χώρα από τη Pfizer κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για τον εμβολιασμό. Υποστήριξε ότι το πρόβλημα είναι σε επίπεδο ΕΕ και δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, ενώ η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα διορθωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμα ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 372.243 ραντεβού για την πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της covid-19, ενώ τα ραντεβού της πρώτης δόσης αφορούν 126.975 πολίτες άνω των 85 ετών και 18.483 ραντεβού αφορούν υγειονομικούς. Διαθέσιμα ραντεβού υπάρχουν σε όλες τις περιοχές της χώρας, είπε ο Μ. Θεμιστοκλέους και το νωρίτερο που κάποιος μπορεί να κλείσει ραντεβού είναι έπειτα από 5 μέρες. Για τους πολίτες που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού και δεν προσήλθαν λόγω της κακοκαιρίας ανέφερε ότι μπορούν να κλείσουν και πάλι ραντεβού χωρίς να χρειαστεί να παρέλθει το πενθήμερο.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη για άλλη μια φορά στην ασφάλεια του εμβολίου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι οι παρενέργειες και οι αλλεργικές αντιδράσεις που οφείλονται στον εμβολιασμό είναι λίγες και επί το πλείστον ήπιες. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για πιθανή αστοχία της τάξεως του 5% του εμβολιασμού κατά την πρώτη δόση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ενδέχεται το εμβόλιο να μην καλύπτει κάποιους από όσους κάνουν την πρώτη δόση, ενώ για τις περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών ανέφερε πως ήταν ελάχιστες και αφορούσαν 1 άτομο ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού.

Πηγές: ThePressProject

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα